Samsung, MediaTek Dimensity 9000 destekli yeni bir telefon çıkaracak

s222

Samsung Galaxy markalı akıllı telefonlarda artık daha çok MediaTek yonga setlerinin kullanıldığını görüyoruz. Bunun ile ilgili gelen yeni bilgiler geldi.

MediaTek yonga çipleri ya giriş seviyesi ya da orta seviye modellerdir. Bu, Güney Koreli elektronik devi Samsung’ un MediaTek’in en son amiral gemisi mobil SoC’si tarafından desteklenen bir akıllı telefonu piyasaya sürmeye hazırlandığını söyleyen bir söylenti ile yakında değişecek.

Son gelen raporlara göre de Samsung, MediaTek Dimensity 9000 SoC tarafından desteklenen bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor . Bu telefon 4.500 mAh pil ile desteklenecek.

Samsung

Cihazın piyasa adını bilmiyor. Ancak telefonun Galaxy A53 Pro veya Galaxy S22 FE olabileceğini söylüyor. Pro ve vanilya modeli arasında büyük bir performans olacağı için ilki inanılmaz geliyor. Ama ikincisi bir ihtimal olabilir, bunun ile beraber kesin bilgi için firmadan resmi bir açıklama yapılmasını beklememiz gerekecek.

Ayrıca, Samsung’un genellikle Galaxy A serisinde yeni özelliklerle denemeler yaptığını belirtmekte fayda var. Dolayısıyla bu telefon, Galaxy S22 FE yerine üst düzey Galaxy A serisi bir model olabilir. 

Bununla birlikte, bu söylenti doğruysa, önümüzdeki günlerde Dimensity 9000 destekli Samsung Galaxy akıllı telefon hakkında daha fazla bilgi edinmek için sabırsızlanıyoruz. Ancak bundan önce şirket, 27 Mart’ta Galaxy M53 5G adlı ilk Dimesnity 900 telefonunu piyasaya sürecek. Tüm bunlar ile beraber firmanın satışlarını artıracağı kesin ancak bakalım firma istediği satış rakamlarını bu telefonla yakalayabilecek mi?

Galaxy Tab S6 cihazları yeni güncelleme alacak