Kaspersky Fidye Yazılımlarına Karşı Mutlak Etkinliğini Kanıtladı

Fidye yazılımları yazılımı

Kaspersky Endpoint Security for Business, Small Office Security ve Standard, AV-TEST tarafından düzenlenen düzenli ‘Gelişmiş Tehdit Koruması’ değerlendirmelerinin tamamını başarıyla geçti.

Kaspersky çözümleri, 2022’de 2021’e kıyasla %20 daha fazla olmak üzere 74,2 milyondan fazla fidye yazılımı saldırısı girişimi tespit etti. Kolluk kuvvetleri küresel olarak HIVE ve Emotet gibi APT gruplarını engellemeyi başarmış olsa da, tehdit aktörleri tarafından oluşturulan kötü amaçlı yazılımlar ve zararlı kodlar dolaşımda kalmaya devam ediyor. Sonuç olarak, diğer gruplar artık yeni kötü amaçlı yazılımlar geliştirmek için sahte kodu değiştirebiliyor, daha sofistike ve daha hedefli hale getirebiliyor.

Fidye yazılımları yazılımı kaspersky

AV-TEST, 2023 yılı Ağustos ayında 33 kurumsal ve son kullanıcı siber güvenlik ürününü, beşi fidye yazılımı ve beşi veri hırsızlığı saldırısı dahil olmak üzere on farklı gerçek hayat senaryosuna karşı incelemeye aldı.

Test, bazı kötü amaçlı yazılım örneklerinin Rust programlama dilinde yazılmış olması nedeniyle güvenlik ürün sağlayıcıları için daha da karmaşık hale getirildi. Rust programlama dili, saldırganlara yüksek işlem hızını kullanabilme avantajının yanı sıra paralel olarak birden fazla işlem gerçekleştirme ve kötü amaçlı yazılım tespit sisteminin istatistiksel analizinden kaçınma imkanı veriyor.

Üç ürün – kurumsal kullanıcılar için Kaspersky Endpoint Security for Business ve Kaspersky Small Office Security ve son kullanıcılar için Standard testlerde değerlendirmeye alındı. Ürünler 30 üzerinden 30 tam puan aldı iş güvenliği çözümleri için “Gelişmiş Onaylı Uç Nokta Koruması” ve son kullanıcı ürünü için “Gelişmiş Sertifikalı” sertifikaları almaya hak kazandı.

Rapor: Samsung, LG’nin üretim tesisini satın almak istiyor