Samsung kullanıcılarından özür diledi

s66

Bu ayın başlarında Samsung , GOS performansını düşürme fiyaskosu üzerine tepkilerin odağı haline geldi. Şirket konu ile ilgili açıklama yaptı.

Şirketin temel olarak sistem uygulamaları, Google uygulamaları ve çok sayıda üçüncü taraf uygulaması dahil olmak üzere GOS (Oyun Optimizasyon Hizmeti) aracılığıyla 10.000’den fazla uygulamanın performansını %56’nın üzerinde yapay olarak sınırladığı tespit edildi. GOS, en yeni amiral gemisi serisi Galaxy S22 serisi de dahil olmak üzere birçok Samsung akıllı telefonunda önceden kurulu olarak gelir.

İşin püf noktası, bu sınırlamaların kıyaslama uygulamalarını hariç tutmasıydı; bu, cihazların aslında gerçek dünya performansını temsil etmeyen bir performans gösterdiği anlamına geliyordu. Sonuç olarak, Samsung’un son dört amiral gemisi akıllı telefonu , popüler kıyaslama sitesi Geekbench’ten atıldı.

Samsung

Samsung, GOS’un aşırı ısınmayı önlemek ve akıllı telefonların pil ömrünü artırmak için CPU ve GPU performansını optimize etmesi gerektiğini belirterek sorunu hızla kabul etti. Bunu takiben şirket , GOS sınırlamalarından etkilenen akıllı telefonlara yazılım yamaları sunmaya başladı ve esasen daha önce uygulanan sınırlamaları geri aldı.

Şimdi, son yıllık Samsung hissedarları toplantısında, şirketin VC ve CEO’su Jong-Hee Han, GOS tartışması nedeniyle Samsung kullanıcılarından resmi bir özür yayınladı. CEO, Samsung’un müşteri endişelerini takdir etmediğini itiraf etti ve Samsung’un “böyle bir sorunun tekrar olmasını önlemek için müşterileri daha yakından dinleyeceğini” söyledi.

Güncelleme hala tüm bölgelere ulaşmadı ancak ulaştığında, Samsung Galaxy S22 serisinin, özellikle de daha önce olağanüstü pil ömrü sunduğu için övülen Galaxy S22 Ultra’nın pil performansının nasıl etkilendiğini görmek ilginç olacak.

Maserati tamamen elektrikli arabalara geçiş yapacak