Samsung katlanabilir ekranları orta segmente taşıyor

Samsung Galaxy Z Fold2 5G, One UI 3.1 güncellemesi alıyor

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Samsung, katlanabilir ekran teknolojisini orta seviyeye taşımaya hazırlanıyor. İşte konunun detayları.

Samsung katlanabilir ekranları orta segmente taşıyor. Hali hazırda akıllı telefon sektöründeki en çok telefon satan markanın Samsung olduğunu söyleyebiliriz. Güney Koreli şirket bu unvanını yıllardan beridir koruyor. Bir dönem Huawei, Samsung’u geçmeye çok yaklaşsa da başaramamıştı.

Güney Koreli şirket normal akıllı telefonlarda olduğu gibi katlanabilir akıllı telefonlar tarafında da pazar liderliğini önde götürüyor.

Hatta söz konusu katlanabilir ekranlı telefonlar olduğunda Samsung’un rakiplerine ciddi bir fark attığını da söyleyebiliriz.

Galaxy Z Fold 3

Samsung katlanabilir ekranları orta segmente taşıyor

Şimdilik sadece üst segment için katlanabilir ekranlı modeller geliştiren Samsung, bu tutumunu önümüzdeki süreçte değiştirmeyi planlıyor. Eğer sızdırılan raporlar doğruysa, 2022 içerisinde katlanabilir ekranlar orta segmente de gelmeye başlayacak.

Elbette direkt olarak 40005000 TL seviyesine katlanabilir ekranlı bir model almamız mümkün olmayacaktır. Fakat 9000 TL ve altı seviyelere katlanabilir ekranlı telefonlar alabilmek, bu teknolojiyi tanıma açısından daha makul olabilirdi.

Öte yandan bazı Çinli üreticilerin de katlanabilir ekranlı modeller konusunda önemli çalışmalar yürürttüğünü hatırlatalım. Hali hazırda Xiaomi, Huawei, Motorola ve Samsung katlanabilir ekranlı akıllı telefon üretip, satışa sunan 4 isim. Önümüzdeki süreçte bu isimlere Oppo ve Vivo da dahil olacak. Muhtemelen marka sayısının artması, fiyatların düşmesinde de önemli bir rol oynayacaktır.

Steam Deck ileri bir tarihe ertelendi