Motorola, katlanabilir ekranlı telefonlar için ilk patentini aldı

motorola

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Motorola, katlanabilir ekranlı akıllı telefon için önemli bir adım attı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bileceği üzere Samsung uzun süredir katlanabilir ekranlı bir akıllı telefon modeli üzerinde çalışıyor. Aynı şekilde LG’nin de bu konuda önemli çalışmaları mevcut. Şimdi ise bu firmalar arasına Motorola da dahil oldu. Fakat Motorola işe biraz daha farklı bir boyuttan bakıyor.

Motorola, Samsung ve LG’yi zor durumda bırakabilir

Samsung katlanabilir ekranlı akıllı telefon modeli üzerinde yaklaşık olarak 4 yıldır çalışıyor. 4 yılı aşkın süredir bu telefona dair bir prototip bile sızdırılmamış olması gerçekten çok ilginç. Konu ile ilgili sızdırılan son bilgilerde, Samsung’un açılıp, kapanmaya bağlı deformeler üzerine çalışmalar yürüttüğü iddia edilmişti.

Geçtiğimiz gün Motorola, bu deformeyi önleyebilecek bir teknolojinin patentini aldığını açıkladı. Lenovo bünyesindeki şirket tarafından alınan patent, katlanabilir OLED ekranın, katlanan bölgesinde ortaya çıkacak olan deformeyi engelliyor.

motorola

Henüz bu konu durumu somut hale getiren bir prototip ortaya çıkmamış olsa da mevcut patent Samsung ve LG gibi firmaları zor durumda bırakabilir. Keza önümüzdeki dönemde Samsung ya da LG katlanabilir ekrana sahip bir akıllı telefon modeli satışa sunduğunda, Çinli üretici mevcut patenti sayesinde Güney Koreli üreticilerin kapısını çalabilir. Tabi ki şimdilik bu konu hakkında konuşmak için henüz erken. Zira ortada hala katlanabilir ekranlı bir akıllı telefon modeli bulunmuyor.

Yapay zeka desteği orta segmente geliyor