Samsung katlanabilir ekranlarda menteşe görünmeyecek

Samsung katlanabilir ekranlarda mentese

Henüz emekleme döneminde olan Samsung katlanabilir ekranlarda yeni yöntemler deneniyor. Şirketin özellikle menteşeler üzerinde yoğunlaştığı bilinen detaylar arasında. İşte haberimizin ayrıntıları.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olan Samsung, durmaksızın yoluna devam ediyor. Son olarak çıkardığı Galaxy Fold modeli ile ilk başlarda biraz şaşırtan ve çeşitli teknik aksaklıklar ile karşı karşıya kalan şirket, telefonlarını geliştirdi. Galaxy Fold modelleri hatırlayacağınız üzere ilk başlarda sürekli olarak ekran kırılması problemiyle kullanıcıları zor durumda bırakıyordu.

Samsung katlanabilir ekranlarda yeni dönem

Samsung tarafından geliştirilecek yeni menteşe sistemleri sayesinde ekranlar, çok daha dayanıklı olacak. Önceki katlanabilir ekranlı Samsung modelinde menteşeler dışarıdan görülebiliyordu.

Samsung katlanabilir ekranlarda

Samsung Galaxy Fold ile ilgili en büyük problem aslında menteşelerdi. Menteşelerin doğru olarak yerleştirilmemesi nedeniyle ekranlar sürekli kırılma problemi yaşadı. Bunu aşmak isteyen şirket, yeni bir patent aldı. Mıknatıslı menteşeler, ekranların iç kısmında birleşme noktalarına konumlandırılacak ve böylece kullanıcı deneyimini daha keyifli hale getirecek. Ayrıca ekranlar artık daha sağlam olacak.

Bu yeni tasarım Microsoft tarafından geliştirilen katlanabilir ekran teknolojisine de benziyor. Ekranların ön yüzünden çentikleri çıkardıkları gibi şimdi de menteşeler çıkarılmaya çalışılıyor. Samsung’un Galaxy Fold 2 isimli yeni cihazının 11 Şubat 2020 tarihinde düzenlenecek bir lansmanla kullanıcılara sunulması bekleniyor. Sizce Samsung tarafından geliştirilen bu yeni menteşe sistemi ne tür avantajlar sağlayacak? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Samsung ve Google güncelleme hızı için yarışıyor