Samsung kan kaybetmeye devam ediyor

Samsung Galaxy M52 5G özellikleri

Güney Kore’nin bir numaralı teknoloji devi Samsung müşteri kaybetmeye devam ediyor. Akıllı telefon pazarının lider ismi Samsung, uzun süredir kan kaybı yaşıyordu.

Samsung kan kaybetmeye devam ediyor. Nitekim bu kayıp 3. çeyrekte de devam etti. Açıklanan rakamlara göre Samsung, pazar liderliğini korumasına rağmen satış rakamları bazında geriledi.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde Samsung yüzde 23’lük bir pazar payına sahipti. Sadece 2020 yılı 3. çeyreğinde 80.2 milyonluk sevkiyat gerçekleşmişti. Fakat 2021’le birlikte işler değişti. Canalys tarafından açıklanan verilere göre Samsung bu yılın 3. çeyreğinde yalnızca 69.4 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Yani geçtiğimiz yıla oranla neredeyse 11 milyon daha az.

samsung

Samsung mobil pazarda kan kaybetmeye devam ediyor

Peki bu durum Samsung’u nasıl etkiledi? Öncelikli olarak şunu belirtelim. Hali hazırda Samsung pazarda kan kaybetmiş olsa da hala liderliğini sürdürüyor. Yani akıllı telefon pazarının zirvesinde hala aynı isim bulunuyor. Samsung.

Malum, Huawei’nin eski gücünün çok uzağında olması Samsung’un elini güçlendirmişti. Fakat Huawei’den sonra şimdi de işin içerisine Xiaomi girdi. Çinli şirket özellikle son 2 yılda önemli bir potansiyele erişti. Bu potansiyelin nereye ulaşacağı da önemli bir soru işareti. Keza Xiaomi özellikle Asya pazarında önemli bir başarıya imza atarak Samsung hakimiyetine son vermişti.

Çinli üretici özellikle ABD pazarında güç kazanırsa, akıllı telefon pazarının zirvesine yerleşmesi işten bile olmayacaktır. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Enişteler artık Doblo değil Dacia Dokker alıyor