Samsung ilk 5G destekli akıllı telefonu için desteğini kesiyor

Google, yapay zekaya daha fazla alan tanıyacak

Güney Koreli teknoloji devi Samsung için çok özel bir konumu olan Galaxy S10 5G bu yönüne rağmen güncelleme kapsamından çıkarılan telefonlar listesine alındı.

Samsung ilk 5G destekli akıllı telefonu için desteğini kesiyor. Samsung’un 5G teknolojisiyle donatılmış olan akıllı telefonu Galaxy S10 5G, aynı zamanda ticari olarak satışa sunulan ilk 5G telefon olmuştu. Bu cihaz, ilk defa 2019 yılında Nisan ayında Samsung’un ana pazarı olan Güney Kore’de tüketicilere sunulmuştu. Gelinen noktada, yani cihazın çıkışının üzerinden dört yıl geçtikten sonra, Samsung yazılım desteğini sonlandırma kararı aldı. Bu karar doğrultusunda, ürün artık zorunlu haller dışında yeni bir yazılım güncellemesi almamış olacak.

Samsung Galaxy S10+, en son güncellemeyle One UI 3.1'e kavuştu

Önceden, Ağustos ayında Samsung Galaxy S10, Galaxy S10 Plus ve Galaxy S10e model telefonları için yazılım desteğini sonlandırmıştı. Ancak Galaxy S10 5G ve Galaxy S10 Lite modelleri, piyasaya daha geç sürüldükleri için bu kapsam dışında bırakılmıştı.

2019 yılında Haziran ayına gelindiğinde, Galaxy S10 5G hedeflenen pazarların büyük çoğunluğuna ulaşmış bulunuyordu. İşte bu sebeple, düzenli güncellemelerin ardından, şirket yazılım desteğini durdurma kararı aldı.

Samsung Galaxy A52 ve Galaxy S10 serisi Haziran 2021 güvenlik yamasını alıyor

Samsung ilk 5G destekli akıllı telefonu için desteğini kesiyor

Samsung’un bu ilk 5G telefonu olan cihaz, yaşam süresi boyunca toplamda üç adet Android güncellemesi aldı. Android 9.0 Pie ile birlikte piyasaya sürülen cihaz, şu an itibariyle Android 12 işletim sistemi ile çalışıyor.

Cihaz, ilk üç yıl süresince aylık güvenlik güncellemelerine erişim sağladı. Ancak son yıl için bu durum değişti ve üç aylık güncellemelere geçiş yapıldı. Galaxy S10 Lite modeli, orijinal dört Galaxy S10 cihazından bir yıl sonra piyasaya sürüldüğü için, 2024 yılının başlarına kadar üç aylık güncellemeler almaya devam edecek. Diğer modellere kıyasla, Android 10 işletim sistemi ile birlikte kutudan çıktığı için şu an Android 13 işletim sistemi ile çalışıyor.

Samsung Galaxy S10+, en son güncellemeyle One UI 3.1'e kavuştu

Galaxy S10 5G, 6,7 inçlik bir ekrana sahip olan Galaxy S10 Plus modelinden daha büyüktü. Bu cihaz, 4.500mAh’lik daha büyük bir batarya tarafından destekleniyor ve 25W hızlı şarj desteği sunuyordu. Ayrıca ek olarak 0,3MP TOF 3D derinlik kamerası da bulunmaktaydı. Samsung ilk 5G destekli akıllı telefonu için desteğini kesiyor

ChatGPT’nin iftira attığı adam OpenAI’ya dava açtı