Samsung için zor zamanlar! %13 azalmaya gidilecek

samsung

Yıllardır dünyanın lider akıllı telefon üreticisi Samsung, COVID-19’un neden olduğu tedarik zinciri sorunu yüzünden zor zamanlar geçiriyor. İşte tüm detaylar.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung birçok ülkedeki ekonomik görünüm de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle planladığı kadar akıllı telefon birimi satamadı. Küresel akıllı telefon satışları neredeyse tüm şirketleri etkileyerek azalma eğiliminde. Güney Koreli dev de ne yazık ki bu durumdan mağdur olacak. Taiwan Economic Daily’den yeni bir rapor, şirketin gelecek yıl akıllı telefon sevkiyatlarını azaltmayı planladığını iddia ediyor. Rapora göre Samsung, 2023 yılında akıllı telefon sevkiyatlarını yüzde 13 oranında azaltmayı planlıyor. Bunun temel nedeni, şirketin planladığı kadar çok akıllı telefon satamaması ve pazarın zayıf talep görmeye devam etmesi nedeniyle akıllı telefon pazarındaki düşüş.

samsung

Samsung, bu yılın üçüncü çeyreği için (Q3 2022) bir önceki çeyreğe (Q2 2022) kıyasla sevkiyatlar açısından pazar payını artırmayı başarırken, şirket yıllık bazda yaklaşık yüzde sekiz civarında bir düşüş kaydetti. Piyasada düşüş yaşayan sadece Samsung değil. Japonya merkezli Murata ve Tayvan merkezli Yageo, Tongxin Electic ve Duntai gibi bazı akıllı telefon bileşeni tedarikçileri de benzer duyguları paylaşıyor. Farklı sektörler de aynı problemle boğuşuyor. Bir cep telefonu sensör bileşeni tedarikçisi olan Tongxin Electric, stokları boşaltmak için iki ila üç çeyrekten fazlasına ihtiyaç duyabileceğini söyledi.

En zengin teknoloji dehaları! Evet listede Elon Musk da var!