Galaxy S20 Ultra’nın Hızlı Şarj Süresi Belli Oldu!

Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra kutudan çıkan hızlı şarj cihazıyla birlikte çok kısa sürede şarj olacak. 5000mAh’lık bir bataryası bulunan cihaz 1 saatte şarj oluyor.

5000 mAh kapasitesinde ki batarya ile markanın en geniş bataryasına sahip olan Galaxy S20 Ultra, Türkiye’de Mart ayında satışa sunulacak. Galaxy S20 Ultra kutuda hızlı bir şarj cihazı ile birlikte geliyor. Acaba bu cihaz 5000 mAh’lık bataryayı kaç dakikada şarj edebiliyor ?

Günümüzde piyasaya sürülen telefonların hemen hemen hepsinin en dikkat çeken tarafı kamerası oluyor. Samsung Galaxy S20 Ultra’da diğer amiral gemisi telefonlarda olduğu gibi kamera konusunda gövde gösterisi yapıyor. Arka panelinde 4 ayrı kamera bulunan telefonun ana kamerası 108 MP çözünürlüğünde. Bu kameranın en önemli özelliği 100x dijital zum yapabilmesi.

Ana kameranın haricinde cihazın gövdesinde 48 MP çözünürlüğünde ikinci bir kamera, 12 MP ölçüsünde üçüncü bir kamera ve 0.3 MP büyüklüğünde VGA kamera bulunuyor. Galaxy S20 Ultra arka kamerasıyla-8K çözünürlükte 30 kare video kaydı yapabiliyor, 4K / 60 kare video çekebiliyor.

Samsung Galaxy S20 Ultra Hızlı Şarj Performansı

Türkiye’de 11500 – 12000 TL fiyat aralığında satışa çıkacak olan Samsung Galaxy S20 Ultra 6.9 inç büyüklüğünde Dynamic AMOLED ekran paneli kullanıyor.4 ayrı arka kamera ve daha bir çok etkileyici özelliğe sahip olan cihazın belki de en çok merak edilen yanı devasa bataryasının performansı.

Koreli firma kullanıcıların telefonu kullanırken şarj sıkıntısı yaşamasını istemediğinden telefona 5000 mAh’lık bir batarya yerleştirmiş.

Kutu içerisinden çıkan 25W’lık şarj cihazı 5000 mAh’lık bataryayı etkileyici bir sürede tam kapasite şarj ediyor. 15W’lık kablosuz hızlı şarj desteği bulunan Galaxy S20 Ultra için 45W’lık kablolu hızlı şarj desteği de mevcut.

Ancak bu imkandan yararlanabilmek için 45W’lık hızlı şarj desteği bulunan şarj aletini satın almanız gerekmekte. Aşağıda cihazın 25W’lık kablolu hızlı şarj aleti ile sergilemiş olduğu performans mevcut.

  • Cihaz 15 dakikada %32
  • 30 dakikada %62
  • 45 dakikada %89
  • 59 dakikada ise %100 şarj oluyor.

Samsung telefon fabrikası Coronavirüs nedeniyle kapandı

Sonuçlar şimdilik son derece memnun edici olsa da cihazın tam kapasite kullanımla ne kadar kullanılabileceği ve hızlı şarj sisteminin ne derece tatmin edici olduğu performans testleri sonucunda ortaya çıkacak. Cihaz elimize geçtikten sonra bu sorunun yanıtını net şekilde bulacağız.