Hızlı şarj özelliği bataryaları tüketiyor mu? İşte yanıtı

Hızlı şarj özelliği

Hızlı şarj özelliği hakkında bazıları çok abartılı yorum yapsa bile ilginç sonuçlar gelmeye başladı. Özellikle de batarya ömrü ile ilgili çok ciddi sorunlar yaşanabiliyor. Hızlı şarjın batarya ömrüne etkisi ne oluyor?

Son günlerin en çok konuşulan konularından birisi de hızlı şarj özelliği ile ilgili. Oppo ve Apple gibi şirketler hızlı şarj ile birlikte önemli bir dönüşüm yaşamak istiyor. Zaman konusunda büyük bir tasarruf sağlayan bu özelliğin bilinmeyen bir yönü ortaya çıktı. Oppo Ace2’de 65W hızlı şarj desteği sunulacağının söylenmesi tartışmaların fitilini ateşlemişti. Hızlı şarjlarda çok çabuk %80 gibi oranlara ulaşılabiliyor. Her ne kadar bu durum çok avantajlı gibi görünse bile, aslında akıllı telefonunuzu adeta mahvediyor.

Hızlı şarj göründüğü kadar masum değil

Oppo tarafından geliştirilen son hızlı şarj modelinin 30 dakika gibi bir süre içerisinde dolum yaptığı söyleniyor. Evden dışarıya çıkacağınız zaman telefonunuzu hızla şarj etmek istiyorsanız, hızlı şarj size büyük bir avantaj sağlayabilir. Ancak batarya ömrünüzü en az %30 oranında azaltıyor.

Hızlı şarj özelliği

Evde uzun bir süre vakit geçirecekseniz hızlı bir şekilde şarj eden ürünleri kullanmanıza gerek yok. Özellikle de akıllı telefonunuzu şarj edecek model Oppo ise, bunu bir kez daha düşünebilirsiniz. Burada söz konusu olan sadece Oppo şirketi değil. Samsung gibi firmalar da hızlı şarj konusunda büyük zorluklar yaşıyor. %100 şarj kapasitesine sadece 20 dakika içerisinde ulaşabilecek donanımlara sahip olan Samsung ve Apple gibi firmalar batarya ömrü ile ilgili sorundan dolayı buna pek sıcak bakmıyor.

IKEA Çin, müşterileri mağazada mastürbasyon yapmamaları için uyarıyor

Kullanıcılara kulak verdiğimizde, önemli bir bölümünün hızlı şarj özelliğinden yararlanmak istediğini görüyoruz. Akıllı telefon kullanımının çok arttığı son yıllarda, sizce hızlı şarj özelliği yaygınlaşmalı mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.