Samsung veya Huawei cep telefonlarını kullanıyorsanız tehlikede olabilirsiniz!

akilli telefonlat

Samsung veya Huawei akıllı telefonlarını kullananlar için şu sıralar kötü bir haber var. Dünyanın en büyük teknoloji platformlarından olan Google, Android ortaklarının tehlikede olduğunu söyledi. İşte haberimizin detayları.

Birçok akıllı telefon üreticisi için şu anda en önemli konulardan birisi hiç şüphesiz güvenlik. Dolandırıcıların neredeyse her şeyi yapabildiği akıllı telefonlar, güvenlik açığı olduğu zaman büyük bir tehlike barındırıyor. İşin daha ilginç tarafı ise Google 2017 yılında bu açık ilgili yama yayınlanmasına rağmen sorun bir daha ortaya çıktı.

Samsung veya Huawei cep telefonları dolandırılmaya müsait

Google tarafından yapılan açıklamada kendi Pixel akıllı telefonlar da dahil olmak üzere hem Samsun hem de Huawei modellerinde Android açığı bulunuyor. Üstelik bu açıklar yoluyla neredeyse bütün akıllı telefon sistemine ulaşmak mümkün.

Android acigi

Küresel çapta hizmet veren Teknoloji devlerinin bu tür güvenlik sorunları yaşaması yüz milyonlarca kişiyi etkileyebiliyor. Örneğin şimdiki Android açığı nedeniyle hackerlar akıllı telefonların SMS ve çeşitli şifre bilgileri de dahil olmak üzere neredeyse bütün sistemlerine giriş yapabilir.

Google bu durumun farkında olduktan 7 gün sonra açıklama yaptı. Böyle bir açığın olduğunu daha önceden söylediklerinde muhtemelen dolandırıcıların kolları sıvayacağını biliyordu. Şu an için güvenlik açığının kontrol altına alındığı ve ilerleyen zamanlarda bununla ilgili bir güncelleme yayınlayacaklarını ifade etti. Google tarafından Android için gerçekleştirilecek güncelleme başladığında, donanım günlüğü olarak sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Samsung Galaxy S4 sahiplerine 10 dolar iade yapacak!