Samsung güvenlik açığı kullanıcıları mağdur ediyor

Samsung güvenlik açığı ortaya cikti

Uzun bir süredir gündemde olan Samsung güvenlik açığı birçok kullanıcıya sorunlar yaratıyor. Özellikle dolandırıcılar şirketin bazı açıklarını biliyor ve onları çok iyi kullanıyor. İşte Samsung güvenlik açıkları ile ilgili haberimizin önemli detayları.

Patently Apple, 2019 yılının Kasım ayında yaptığı bir açıklamada Samsung Galaxy S10 ve Note10 modeli akıllı telefonların çok büyük güvenlik açıkları yaşadığını itiraf etti. Bunun üzerine Samsung şirketi Qualcomm’un 3D Sonic teknolojisini cihazlarında kullanacağını söyledi. Normal şartlarda Qualcomm tarafından geliştirilmiş olan bu teknoloji gerçekten de büyük bir güvenliğe sahipti.

Samsung güvenlik açığı dolandırıcılık faaliyetlerini artırdı

Samsung şirketi tüm bu güvenlik önlemlerine rağmen bir türlü belini doğrultamadı. Üstelik parmak izi okuyucuda meydana gelen güvenlik zaafı dolandırıcıların en işlek kullanım alanlarından bir tanesi oldu.

Samsung güvenlik açığı sorun bakimi

Samsung son olarak Güney Kore’de güvenlik problemi yaşadı. Bazı Güney Kore merkezli fenomenlerin şifrelerinin çalındığı ortaya çıktı. Ayrıca bu fenomenlerin mesajları ve çeşitli fotoğrafları da hackerlar tarafından ele geçirildi. Elbette bu fotoğraflar ve konuşmalar daha çok cinsel içeriğe sahipti. Bazı hackerlar fenomenlere şantaj yaparak bu fotoğraf ve mesajlar üzerinden para kazanıyordu.

Şirkete bildirilen tüm bu problemlere rağmen kimse herhangi bir açıklama yapmadı. Samsung daha çok bunun kendileri ile ilgili olmadığını ifade etti. Şirkete göre kullanıcılar başka internet sitelerine girdi ve buradaki bazı problemler nedeniyle kullanıcı adı ve şifrelerini kaptırdı. Eğer sizler de Samsung’a ait olan telefonlarda parmak izi okuyucusu ile ilgili problem yaşarsanız, bunu yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Samsung Galaxy Bloom ile tanışın: Yeni katlanabilir telefon