Samsung, Gear VR satış rakamlarını açıkladı!

gear vr

Sanal gerçeklik sektörünün popüler ürünlerinden biri olan Gear VR ne kadar sattı? İşte Samsung’un konu hakkında yaptığı açıklamalar.

VR sektörünün gün geçtikçe daha geniş hacimli bir pazara dönüştüğü zaten bilinen bir gerçek. Öyle ki HTC bile akıllı telefon üretimi yapan fabrikalarından birisini satıp, oradan gelen parayı sanal gerçeklik alanındaki çalışmalarda kullanacağını açıklamıştı.

Sanal gerçeklik pazarının şu andaki en önemli avantajı, bu sektörde belli başlı isimlerin olması. Diğer bir değişle akıllı telefon ya da tablet pazarında olduğu gibi bir rekabet söz konusu değil.

2016 yılında önemli bir ivme yakalayan VR sektörüne Oculus firması öncülük yaptı desek sanırım pek de yanılmış olmayız. Basit bir Kickstarter projesi olarak yola koyulan ekip, şimdilerde dev firmalara yardım anlaşmaları imzalıyor.

VR pazarında Oculus destekli Gear VR isimli cihazı ile dahil olan Samsung, 2017 ilk mali çeyrek itibari ile 782.000 VR gözlük sattığını açıkladı. Bu satış rakamları ile pazarda zirveye yerleşen Güney Koreli teknoloji devini 375.000’lik satış rakamıyla PlayStation VR takip etti.

Google Daydream View 170.000, HTC Vive 95.000, Oculus Rift ise 64.000 adet satabildi. Elbette burada HTC Vive ve Oculus Rift’i diğer VR ürünlerinden ayrı tutmak gerekiyor. Çünkü Gear VR için talep edilen ücret 100 TL’nin altındayken, söz konusu Oculus Rift olduğunda bu rakam 3500TL’yi buluyor.