Samsung Gear VR Yakında Kullanıcılarla Buluşacak

Samsung Gear VR

Samsung’un sanal gerçeklik cihazları alanındaki ilk ürünü olan Samsung Gear VR’ın gelişitiricilere yönelik versiyonu Aralık ayında satışa sunulacak.

Teknoloji dünyasının son yıllarda ürettiği en heyecan verici cihazlar arasında yer alan Oculus Rift’in bu yılın başında düzenlenen CES 2014 kapsamında görücüye çıkmasıyla bir anda teknoloji dünyasının gündemine gelmeyi başaran sanal gerçeklik cihazları, teknoloji devleri arasında yayılmaya devam ediyor. Oculus Rift’in tatınılmasından kısa bir süre kendi sanal gerçeklik cihazını duyuran Sony’den sonra Eylül ayında da Samsung bu alandaki ilk çalışması olan Samsung Gear VR‘ı gün yüzüne çıkarmıştı.

Samsung-Gear-VR-1

Oculus Rift‘in yapımından sorumlu olan Oculus VR firmasıyla beraber çalışan Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından geliştirilen Samsung Gear VR, Samsung Galaxy Note 4’le eşleştiğinde tamamen bağımsız bir sistem haline gelmesiyle dünyanın ilk mobil sanal gerçeklik cihazı olma özelliğini taşıyor ve bu sayede son yılların en merak edilen cihazları arasında yer alıyor.

Ancak bugün Samsung cephesinden gelen açıklama Gear VR’a kavuşmak için sabırsızlanan teknoloji meraklıların pek de uzun beklemeyeceklerini gösterdi. Cihazın yazılım geliştiricilerine yönelik olarak hazırlanan Gear VR Innovator Edition versiyonu Aralık ayında piyasaya sürülecek ve isteyen herkes satın alabilecek.

Battlefield 4 The Final Stand 18 Kasım’da Yayınlanacak