Samsung Gear VR ile Canlı Yayında Oyun Deneyimi

BuzzMyVideos

Ünlü Streamer Enes Batur, Samsung Gear VR ile işbirliğine giderek sanal gerçekçilik kavramını Türk oyuncularla tanıştırdı. İşin meraklıları zaten Oculus’un ilk duyurulduğu andan itibaren VR dünyasını takip ediyor; ama özellikle genç oyuncular VR teknolojisi ile BuzzMyVideos’un içerik üreticilerinden NDNG Enes Batur ile tanıştı. 2015 Youtube ödülü ve Webrazzi 2015 En İyi Youtube kanalı kategorisi adayı Enes Batur kanalının 1,1 Milyon takipçisi var ve videoları şimdiye kadar üç yüz milyondan fazla kez izlendi.

Pekiyi, nedir bu BuzzMyVideos ve neden Samsung gibi bir marka onlarca seçenek içinden yayın yapması için Enes Batur’u seçti?

Son yıllarda “pewdiepie” başta olmak üzere, oyun videolarıyla milyonlarca izleyiciye ulaşan oyun yayıncılarını bir platformda buluşturma fikriyle yola çıkan BuzzMyVideos, Youtube partnerliği ile video içerik üreticilerini daha geniş ve global izleyici kitlelerine ulaştırıyor. Tabii bu patformun içinde yalnızca kısaca “streamer” dediğimiz, oyun videosu üreten kişiler yok. Video içerik üretimini profesyonel bir meslek haline getiren Vlogger’lar, müzisyenler ve güzellik & moda konusunda inceleme videoları çeken kişiler ile çalışan BuzzMyVideos, hayranlarını artırmak ve videolarını binlerce kişiye kolayca ulaştırmak konusunda onları destekliyor. Ayrıca, BuzzMyVideos içerik üretimi ve dağıtımı konusunda da kreatörlere yardımcı oluyor. Ağında 100 farklı ülkeden 5000’den fazla video içerik üreticisi üyesi bulunan BuzzMyVideos, Türkiye’de ise 500’ün üzerinde video içerik üreticisi ile birlikte çalışıyor. Ve bunların izlenme sayısı ortalama 600 milyonun üzerinde.

Londra merkezli BuzzMyVideos, 2012 yılında Google ve Youtube’da uzun yıllar çalışmış olan Paola Marionone ve Bengü Atamer tarafından kuruldu. 2014 yılının sonunda United Ventures’dan 2,5 milyon dolar yatırım alan BuzzMyVideos’a içerik üreticilerin, reklamverenlerin ve izleyicilerin ilgisi büyük.