Samsung Galaxy S23 sahipleri bu özellik yüzünden hayal kırıklığı yaşayabilir

ss23

Güney Koreli teknoloji devi tarafından geçtiğimiz aylarda satışa sunulan yeni amiral gemisi bazı yönlerden kullanıcıları mutsuz edebilir.

Samsung Galaxy S23 sahipleri bu özellik yüzünden hayal kırıklığı yaşayabilir. Samsung’un en son amiral gemisi serisi Galaxy S23, neredeyse iki aydır piyasada ve erken benimseyenler bu üst düzey telefonlardaki kablosuz şarj hızlarının beklenenden daha hızlı olmadığını keşfediyorlar. Aslında, Phone Arena tarafından yapılan detaylı bir karşılaştırmaya göre Galaxy S23, hemen hemen aynı kablosuz şarj hızlarına sahip olmasına rağmen, öncüsü Galaxy S22’den daha hızlı şarj olmuyor.

Karşılaştırma, Galaxy S23 Ultra‘nın kablosuz olarak % 1-100 arası şarj olması için yaklaşık 40 dakika daha uzun sürdüğünü, Galaxy S23 Plus’ın yaklaşık 15 dakika daha uzun sürede, ve Galaxy S23’ün yaklaşık 16 dakika daha uzun sürede şarj olduğunu ortaya koyuyor. Bu, Samsung‘un son akıllı telefonlarındaki hız ve performansa verdiği önem göz önüne alındığında şaşırtıcıdır.

Samsung Galaxy S23

Bu daha yavaş şarj hızının olası bir açıklaması, Samsung’un ısının dağılması konusundaki endişeleridir. Şirketin belgelerine göre, Galaxy S23, “aşırı ısınmayı önlemek için artırılmış bir ısı dağıtım seviyesi” içermektedir. Bununla birlikte, bu, aynı şarj hızında bile, daha yeni modele kıyasla aynı pil boyutuna ve kablosuz şarj teknolojisine sahip olan önceki nesil amiral gemisi Galaxy S22’nin neden daha hızlı şarj olduğunu tam olarak açıklamıyor.

s2323

Samsung Galaxy S23 sahipleri bu özellik yüzünden hayal kırıklığı yaşayabilir

15W kablosuz şarj, mevcut en hızlı standart değildir ve OnePlus gibi diğer markalar birkaç yıldır 50W kablosuz şarj sunmaktadır. Samsung’un 15W hızlı kablosuz şarjı, yalnızca şirketin kendi şarj cihazlarında mevcuttur, bu da üçüncü taraf şarj pedlerini kullanan müşterilerin daha yavaş şarj hızları yaşamasına neden olabilir. Aslında, üçüncü taraf şarj cihazı 15W şarjı desteklese bile, uyumluluk sorunları nedeniyle hızlar 10W’de sınırlanabilir.

ss23

Genel olarak, bu keşif, daha hızlı kablosuz şarj hızları bekleyen Samsung Galaxy S23 sahipleri için hayal kırıklığı yaratabilir. Ancak, modern telefon üreticileri için ısı dağılımı kritik bir sorun olduğundan, Samsung amiral gemisi telefonlarının güvenliği ve ömrünü önceliklendirmek için bu kararı almış olabilir.

Meta, çizimlerinizi animasyonlara dönüştüren AI duyurdu