Samsung Galaxy S11 modeli 3nm işlemci kullanabilir

3nm işlemci

Akıllı telefon üreticileri içerisinde lider konumunu uzun bir süredir devam ettiren Samsung Galaxy S11 modeli ile ilgili heyecanlandıran çalışmalar yapıyor. Şirketin bu yeni çıkarmayı düşündüğü modelinde, uzun bir süredir üzerinde çalıştığı küçük bir işlemci bulunacak.

Muhtemelen cihazların neden büyük olduğu ile ilgili bazı fikirler edinmişsinizdir. Küçük bir şekile indirgenmek istenen büyük akıllı telefonların önündeki en büyük engel genellikle işlemcilerinin boyutları oluyor. Samsung firması, işlemcilerini neredeyse görünmeyecek noktaya getirene kadar büyük bir çaba harcayacak.

Samsung Galaxy S11 daha geniş donanıma sahip olacak

Samsung için işlemci konusunda en önemli detaylardan birisi de transistör sığdırmaktır. ARM işlemcilerden güç alan cihazların verimliliğini kat kat artırabilmek bu noktada transistör sığdırmaya bağlı.

Samsung

Samsung Galaxy serisinde yakın bir zaman içerisinde muhtemelen ilk defa 3nm işlemciler kullanılabilecek. Şu an için her ne kadar 7nm işlemciler devrede olsa bile, bunun hızlı bir şekilde en azından ilk etap için 5nm’ye çevrilmesi sağlanacak.

Samsung’dan Kinam Kim, şirketin yeni işlemci boyutları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 3nm Her Yere Geçit (GAA) ya da 3GAE işlemini, 5nm üretim süreci ile birleştirmeyi planlayan Samsung, bu sayede donanım özelliklerini hat safhaya çıkaracak.

Sizce de Samsung, işlemci boyutları konusunda istediği başarıyı elde edebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

OnePlus 7 Pro ve Galaxy S10+ kamera karşılaştırması