9 kameralı telefon geliyor!

9 kameralı telefon

9 kameralı telefon için çalışmalara başlandı. Light firması 9 kameralı telefon ile telefon pazarında kartların yeniden dağıtılmasına neden olabilir. Peki, 9 kameralı telefon nasıl olacak?

Light firması geçtiğimiz yıllarda 16 lensli L16 model kamerasını satışa sunmuştu. Light şimdi de bu teknolojiyi mobil teknoloji ile birleştirmeye hazırlanıyor. The Washington Post‘a göre; Light firması 64 megapiksellik çekim kalitesine sahip 5 ila 9 kameralı bir akıllı telefonu test ediyor.

9 kameralı telefon nasıl olacak?

9 kameranın telefon ile bütünleşmesi ilk etapta kalınlık açısından korkutucu olabilir. Ancak gelen bilgiler, Light‘ın üreteceği telefonun kalınlığının iPhone X ile hemen hemen aynı olacağı yönünde. Ayrıca telefonda ek sensörlerin yer alacağı da söyleniyor.

Uygun fiyatlı iPhone ile iPhone X yan yana!

Üst seviye düşük ışık performansı ve derinlik efektinin yer alacağı bu telefonda, farklı lenslerden çekilen fotoğrafları tek bir karede birleştirmek için harici bir işlemci de yer alacak.

9 kameralı telefon

Android ile çalışacak olan bu modelde Snapdragon 845 yonga setinin yanında firmanın ek bir işlemci daha kullanması bekleniyor. Light bu alanda yalnız değil.

RED kameralarının üreticisi de sinema kameraları için vizör olarak kullanılabilen akıllı telefonun piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ancak RED’in telefonun donanımsal açıdan pek iştah açmadığını söyleyebiliriz.

Son olarak kamera konusunda elle tutulur bir örnek çıkartabilen tek firmanın P20 Pro ile şimdilik sadece Huawei‘nin olduğunu belirtelim. Bakalım Light firması söylendiği gibi 9 lensli telefonunu üretebilecek mi?