Samsung Galaxy Note 7 çekiç ve bıçağa karşı!

note 7 cekic ve bicak

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung’un en yeni akıllı telefonu Galaxy Note 7, çekiç ve bıçağa karşı. Bu ilginç dayanıklılık testi sizlerle.

Phablet kategorisinin en iddialı modeli olan Samsung Galaxy Note 7 birçok yeniliği beraberinde getiren bir akıllı telefon olarak dikkat çekiyor. Corning firmasının yeni cam teknolojisi olan Gorilla Glass 5 ile korunan telefon bıçak çiziklerine ve çekiç darbelerine ne kadar dayanıklı dersiniz?

Aşağıdaki video bu soruya güzel bir cevap veriyor. Yabancı bir YouTube kanalı tarafından yayınlanan videoda Note 7 önce bıçak darbelerine sonrasında ise çekiç darbelerine dayanmaya çalışıyor.

Video esnasında telefonun arka kısmında köşe bölümünün kırık olduğunu görebilirsiniz. Ancak bu kırık daha önce yapılan bir düşme testinden kalma. Bunun dışında bıçak çiziklerine son derece dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak çekiç karşısında aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Note 5’e göre kıyaslayacak olursak ekstra bir dayanıklılık olduğunu söylemek mümkün. Ancak testin sonunda darbeler ağırlaşınca üzücü görüntüler gelmeye başlıyor.

Özel olarak belirtmek istediğimiz bir nokta var. Telefon, özellikle köşelerden gelecek darbelere karşı daha hassas görünüyor. Dikey açıyla gelen darbeler daha rahat sönümlenirken, köşeler o kadarda dayanıklı değil. İşte o video.

iPhone 7 çıkış tarihi ne olacak?