Samsung’un Yeni Telefonu Üstündeki Sis Dağıldı

Galaxy M55s 2

Samsung Galaxy M55s daha önce haberlere konu olmuştu. Son birkaç güne kadar cihazla ilgili detaylar bilinmiyordu. Telefon Geekbench tarafından listelendi ve bazı özellikleri ortaya çıktı.

Samsung Galaxy M55s daha fazla sessiz kalamadı ve sonunda gün ışığına çıkmaya karar verdi. Telefon dün BIS sertifikasyonunu almıştı. Bugün de Geekbench veritabanında görüldü. Cihaz tek çekirdekten 1015, çoklu çekirdekten ise 2347 puan almayı başarmış. Gelelim asıl detaylara yani teknik özelliklere. Benchmark testi sonuçlarına göre telefonda Snapdragon 7 Gen 1 yongaseti var. Galaxy M55’le aynı işlemciye sahip. Cihazda 8 GB RAM yer alıyor ki artık standart hale gelmiş RAM kapasitesinden bahsediyoruz.

Samsung Galaxy M55s

İşlemci ve RAM aynıysa yeni olan nedir? Geçmişte adında S harfi bulunan telefonların kamera ve pil kısımlarında önemli yenilikler gerçekleşti. Galaxy M31s ve Galaxy M30s buna örnek verilebilir. Şu anda mevcut olan M55’te 50 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş kamera, 50 MP selfie kamerası ve 45W şarj destekli 5000 mAh pil bulunuyor. Samsung Galaxy M55s’te ultra geniş kamera veya ana kamera değişebilir. Bununla birlikte pil kapasitesi daha da artabilir. Şu noktada kesin bir şey diyemiyoruz.

Samsung’a yakın kaynaklara göre teknoloji devi bu sene Galaxy Z Fold6’nın daha ince modeli olan Fold6 Slim’i çıkarmayı planlıyor. Aslında bu telefonun Galaxy Z Fold6 ve Z Flip6’la satışa sunulması bekleniyordu, ancak bazı sorunlardan dolayı cihazın ertelendiği söyleniyor. Ancak son raporlara göre Galaxy Z Fold6 Slim beklendiği kadar ince olmayabilir. Kaynaklar telefonun katlandığında 11 mm katlandığında olacağını belirtiyor ki şu anda Galaxy Z Fold6 katlandığında 12.1 mm kalınlığında oluyor. Eğer iddialar doğruysa kalınlık bakımından arada çok büyük fark olmayacak.

Apple iOS 17.6.1 Güncellemesini Çıkarmaya Hazırlanıyor