Samsung Galaxy M55 Resmen Tanıtıldı

Samsung Galaxy M55

Samsung Galaxy M55 resmi olarak tanıtıldı. Telefon Galaxy A55 ile benzer bir tasarıma sahip olsa da daha gelişmiş teknik özelliklerle geliyor.

Bu yıla Galaxy A serisine yeni modeller ekleyerek başlayan Samsung, dün de Galaxy M serisinin en yeni üyesini piyasaya sürdü. Bir süredir beklenen Samsung Galaxy M55, dün Brezilya’da düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı.  Böylece telefonun teknik özelliklerine dair merak edilen sorular da cevap bulmuş oldu.

Normalde Galaxy M serisinin üyeleri, aynı numaraları taşıyan Galaxy A modelleriyle hemen hemen aynı özelliklere sahip oluyor. Bu yüzden Galaxy M55’in de Galaxy A55 ile benzer özelliklere sahip olması bekleniyordu. Ancak bu kez öyle olmadı. Samsung Galaxy M55, birkaç önemli konuda Galaxy A55’ten ayrılıyor.

Samsung Galaxy M55

Galaxy M55, 6.7 inçlik Super AMOLED bir ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Ekranın üzerindeki nokta şeklindeki delikte 50 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor.

Arka tarafa geldiğimizde ise bizi üçlü bir arka kamera karşılıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksel. OIS destekli bu ana lense, 8 megapiksellik geniş açılı  lens ile 2 megapiksellik makro kamera eşlik ediyor.

Samsung Galaxy M55, Snadpragon 7 Gen 1 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine 8 GB RAM ile 256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefonun depolama alanı microSD hafıza kartı ile arttırılabiliyor. Galaxy M55, 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryanın şarj hızı ise 45 W.

Apple Bir Günde 113 Milyar Dolar Kaybetti