Samsung ekran pazarı için ilginç bir strateji izliyor

samsung

Akıllı telefon dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Samsung, çoğu zaman rakipleriyle ticari ilişkiler içerisine girebiliyor. İşte ortaya atılan yeni iddialar, bu durumun bir kez daha gerçekleşebileceğini gösteriyor.

Samsung ekran pazarı için ilginç bir strateji izliyor. Samsung Electronics, yüksek kaliteli Galaxy akıllı telefon modelleri için rakiplerinden birini Display bölümü tedarik zincirine eklemeyi planlıyor olabilir. Mobil bölüm, Çin’in BOE firmasıyla yüksek kaliteli ekranlar, katlanabilir paneller de dahil olmak üzere oldukça kapsamlı bir işbirliği için görüşüyor.

samsung ekran

BOE, önceden Samsung Electronics’a orta seviye telefonlar ve Galaxy akıllı saatler için katı ekranlar tedarik etmiş olsa da, henüz Koreli teknoloji devinin yüksek kaliteli tedarik zincirine katılmadı. Kore medyası kaynaklarına dayanan IT Home, Samsung’un ekran ortaklarının listesini çeşitlendirmeye çalıştığını belirtiyor.

samsung

Samsung ekran pazarı için ilginç bir strateji izliyor

Rapor, BOE’nin sadece Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5‘in değil, aynı zamanda önümüzdeki yılın Z Flip 6 ve Fold 6 modelleri için katlanabilir paneller bile sağlayabileceğine dair spekülasyonlarda da bulunuyor. Ancak Samsung, BOE’nin katlanabilir paneller için teslim tarihlerine uyma ve kalite standartlarına uygunluk konularında yeteneklerini test etmeden önce bu ortaklık gerçekleşmeyecektir. Samsung, uzun vadeli bir taahhüde imza atmadan önce bir nesil katlanabilir cihazla deneme yılı geçirmek isteyebilir.

Samsung W23

Öte yandan Apple’ın da bu yıl ekran paneli tedariği için Samsung’un payını kısarak bu ihtiyacını BOE’den talep edecek olması, Çinli şirketin bu alanda çok hızlı bir büyüme sürecine girebileceğini gösteriyor.

Apple kapıyı kapadı! Geri dönüş yok