Samsung’dan Çok Farklı Bir Ekran Teknolojisi

sam

Akıllı telefon ekran teknolojilerinde büyük gelişmeleri son zamanlarda yaşadık. Sizlere buradan aktardığımız ekran teknolojileri arasında, esnek ekranlar en ilginç tasarımlardı. Bunun yanında su geçirmez ve toza karşı dayanıklı ekranlar, kırılmaz ekranlar ardı ardına geldi. Şimdi de farklı bir çözünürlük sunacak olan Samsung firmasının ekran teknolojisi ortaya çıktı.

Rekabet giderek akıllı telefon pazarında gelişiyor. Telefonların biri çıkmadan diğeri çıkıyor. Tüketicilerin hızla gelişen bu durum karşısında hangi telefonu alayım sorusunun cevabını vermek zor oluyor. Ama siz en iyisi bütçenize uygun olanı aldıktan sonra, bu piyasa ile fazla ilgilenmeyin. Samsung firmasının ekran teknolojisi full HD ekranlardan daha iyi görüntü kalitesi sağlayacak. Samsung Galaxy 5 modellerinde görebileceğimiz ekranlar, 5 inç ve daha büyük cihazları için 560ppi AMOLED ekran teknolojisi.

sam

Şuan Samsung firmasının Galaxy S4 telefonunda AMOLED teknoloji kullanılıyor. Ancak bunun çözünürlüğü 1920*1080 civarında. Buda 441ppi değerinde bir görüntü kalitesi. Ancak iPhone 5S modelleri için çözünürlük ppi değeri daha düşük. Yaklaşık olarak 326ppi. Galaxy 5S modelleri 556ppi gibi bir kalite sunarsa, rakiplerine baya fark atmış olacak. Ancak bu yoğunlukta bir çözünürlüğe sahp olan telefonun batarya sistemi için ne düşünülüyor merak ediyorum.