Samsung Yeni Fabrikasını Çin’de Açtı

Samsung Yeni Fabrikasını Çin’de Açtı

Koreli teknoloji devi Samsung yeni fabrikasını Çin’in Xi’an kentinde açtı. Bellek ve çiplerin üretileceği 230 bin metre karelik fabrika 20 ayda tamamlanmış.

Akıllı telefon, tablet ve TV modelleriyle tanıdığımız Samsung’un, üretimleri sadece bu ürünlerle sınırlı değil. 1398’de kurulan şirket son kullanıcı ürünlerinin yanı sıra, kimyasallardan elektronik bileşenlere, tıbbi ekipmanlardan gemi ve otomobil, iş makinasına kadar birçok alanda üretim yapıyor. Samsung eMMC çipleri, yani elektronik cihazlarda kullanılan entegre bellekler ve SSD sürücülerinin üretileceği yeni fabrikasını Çin’in Xi’an kentinde açtı. 3D V-NAND belleklerin üretiminin gerçekleştirileceği fabrikanın açılışını Samsung Başkan yardımcısı ve Samsung Electronics CEO’su Oh-Hyun Kwon, Çinli ve Koreli yetkililer, tedarikçiler ve iş ortaklarıyla birlikte gerçekleştirdi.

samsung-2

20 ay gibi kısa bir sürede tamamlanın 230 bin metre karelik fabrika, 1.14 milyon metre karelik arsa üzerine kurulmuş. Yıl sonundaysa fabrikanın montaj ve test komplexleri tamamlanmış olacak. Bellek çiplerinin yüzde 50’si Çin’de üretilmekte. Genişleyen pazarla ve yeni üretim tesisisyle birlikte Samsung’un özellikle bellek pazarında daha iddialı bir konuma gelmesi bekleniyor

Maymunlar İsyan Etti