Samsung 2022 yılına iyi başladı!

Samsung rakiplerini tekrar solladı!

Samsung bellek yongaları ve Galaxy amiral gemisi cihazlarına yönelik artan talepler sayesinde 2022’nin ilk üç ayında işletme karında büyük bir artış olduğunu açıkladı.

Samsung 2022 yılına iyi başladı! Koreli teknoloji devi, geçen yılın aynı dönemine göre %51 daha yüksek olan 14.12 trilyon KRW (11.12 milyar $) işletme karı ve 77.78 trilyon KRW (61,2 milyar $)  ile rekor konsolide gelir bildirdi.

Samsung 2022

Her zaman olduğu gibi, Samsung’un bellek bölümü, bellek fiyatları analistlerin beklediği kadar düşmediği için piyasa tahminlerini aşan çarpıcı bir performans sergiledi. Samsung teşvikler ve mevsimsellik nedeniyle karda hafif bir düşüş görse de, PC ve sunucu çiplerine olan talep nedeniyle 26.87 trilyon KRW (21.14 milyar $) konsolide gelir bildirmiş oldu. Şirketin dökümhane işi de şimdiye kadarki en yüksek ilk çeyrek satışlarına ulaşarak şirketin performansına katkıda bulundu. Samsung, şirketin ileriye dönük beklentileri konusunda iyimser ama aynı zamanda yılın ikinci yarısında bileşen kıtlığının devam etmesi beklendiğinden mevcut durumu sürekli olarak takip etmesi gerekiyor.

Samsung 2022

Samsung 2022 yılına iyi başladı!

Mobil için genel talep mevsimsellik ve “jeopolitik belirsizlikler” nedeniyle düşerken, Samsung bu çeyrekte bir öncekine göre daha yüksek kar (3,82 trilyon KRW veya 3 milyar KRW) ve gelir (32,37 trilyon KRW veya 25.5 milyar KRW) bildirdi. Yeni amiral gemisi telefonlarının, özellikle de Galaxy S22 Ultra’nın ve 5G telefonlarının güçlü satışları hem kar hem de gelir artışına katkıda bulundu. S22 telefonlara önceden yüklenmiş bir uygulamanın, birkaç uygulamanın performansını düşürdüğü iddialarına rağmen, şirket daha önce amiral gemisine olan talebin selefine göre %20 daha fazla olduğunu söylemişti. Samsung, mobil cihazlar için bileşen sıkıntısının devam etmesini bekliyor, ancak aynı zamanda S22 için bileşen malzemelerinin kullanılabilirliğinin iyileşmesini de bekliyor. Bu nedenle, önümüzdeki çeyrekte amiral gemileri için güçlü satışları sürdürmeye odaklanmayı planlıyor.

Samsung 2022

Teknoloji devi, premium ürünlere olan yoğun talep nedeniyle mobil ekran kazançlarında da bir artış bildiriyor. Daha büyük ekranlar için, QD monitörlerinin iyi karşılandığını söylüyor. Bu yılın başlarında CES’te, daha parlak bir çıktı için yalnızca mavi organik ışık yayan diyotlar kullanması nedeniyle standart OLED’den farklı olan QD-OLED teknolojisini piyasaya sürdü. Samsung’un TV işi, diğer bölümlerinin gerisinde kaldı ve 2021’in sonundaki güçlü satışların ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından talepte düşüş gördü. Mart ayının başlarında Samsung, bir TV fabrikasının bulunduğu ve en iyi akıllı telefon markası olarak bilindiği Rusya’ya ürün sevkiyatını durdurdu.

Apple çeyrek kazanç raporuna göre gelir artışı yavaşlıyor