Samsung çip pazarında büyük zarar açıkladı

Exynos 980 5G

Güney Koreli teknoloji devinin bu yıl kaybettiği paranın haddi hesabı yok. Peki ama şirket neyi yanlış yaptı?

Samsung çip pazarında büyük zarar açıkladı. Samsung, 2023’e Galaxy S23 serisiyle mükemmel bir başlangıç yapsa da, yonga seti işletme tarafında kaygan bir zemine sahip. Son rapor, Samsung Electronics’in yarı iletken işinin milyarlarca dolar kaybettiğine işaret ediyor. Şirket, 2023’ün ilk iki ayında (Ocak ve Şubat) yaklaşık KRW 3 trilyon (yaklaşık 2 milyar dolar) kaybetti.

Exynos W920

Daha da endişe verici olan, bu zarar trendinin bu yılın ilk çeyreğinde de devam etmesinin beklenilmesi. KoreaJoongAngDaily’ye göre, Samsung’un işletme kaybının, 2023’ün ilk çeyreğinin sonunda KRW 4 trilyona (yaklaşık 3 milyar dolar) çıkması bekleniyor. Bu, Güney Kore devi için iyi bir işaret değil ve bu yarı iletken bölümünün 2008’in son çeyreğinden bu yana ilk zararı olacak. Küresel ekonomik durgunluk burada suçlanabilir.

Exynos 2100 tanıtıldı! İşte detaylar

Samsung çip pazarında büyük zarar açıkladı

Bir endüstri kaynağı, “Yarı iletken bölümü kâr elde eden bir dökümhane işi yaparken, sözleşmeli çip üretim segmenti bellek işletmesinden kaynaklanan büyük zararları hafifletmek için yeterince büyük değil. Cihaz Çözümleri (DS) bölümü için en az 2 trilyon wonluk bir kayıp kaçınılmaz” şeklinde ekledi. Ancak Samsung’un en büyük taç mücevheri olan DS bölümü, şirketi 2022’nin sonunda sarsan yarı iletkenlerin keskin fiyat düşüşünden etkilendi.

samsung s21

2022’de Samsung yarı iletken işi, şirketin tamamındaki 43,4 trilyon wonluk kardan 23,8 trilyon wonluk işletme karı sağladı. Çeyrek bazında, 2022’nin ilk çeyreğinde KRW 8,5 trilyon (yaklaşık 6 milyar dolar), ikinci çeyreğinde KRW 9,9 trilyon (yaklaşık 7,5 milyar dolar) ve üçüncü çeyreğinde KRW 5,12 trilyon (yaklaşık 3,8 milyar dolar) oldu. Samsung çip pazarında büyük zarar açıkladı.

Bitcoin madencilik cihazları hala çok satıyor!