Razer Kiyo Pro inceleme: Gelişmiş seçenekler sunan bir webcam arayanlar için!

ewr ew rew

#İŞBİRLİĞİ

Razer Kiyo Pro web kamerası ile karşınızdayız. Ürün, 1080p 60FPS değerde video kayıtları gerçekleştirebiliyor, HDR desteğine sahip ve pek çok yayın uygulamasına destek vererek gelişmiş deneyimlerin önünü açıyor. Tabii dahası da var. Şimdi isterseniz detaylara birlikte göz atalım.

Razer Kiyo Pro, dikkat çekici bir tasarımla geliyor. Type-C bağlantı noktasına sahip. Bir de mandal sistemi var. Böylece ürünü ister monitöre, isterseniz de uygun farklı bir noktaya entegre edebiliyorsunuz. Öte yandan kamera, tripodlara takabilmeniz için gerekli bağlantı noktasını da sunuyor.

Beraberinde gelen kablonun 1.5 metre uzunluğunda olduğunu ve örgü tipte olduğunu da belirtelim. Böylece konumlandırma tarafında sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyoruz. Hem uzun ömürlü kullanım da mümkün görünüyor.

Razer Kiyo Pro inceleme: Gelişmiş seçenekler sunan bir webcam arayanlar için!
Ürünü tripodunuz ile kullanabilirsiniz. Eğer yok ise, bir tane almalısınız. Tripod ayrı satılıyor.

Razer Kiyo Pro, 2.1MP değerde çekim imkânı sunuyor. Sunduğu görüntü açıları olarak 80, 90 ve 103 derecelik seçenekler bulunuyor. Böylece istenirse geniş açılı çekimler de yapılabiliyor.

1080p 60FPS değerde video kayıtları ve video yayınları gerçekleştirmenize imkân sunabilen bir kameradan söz ediyoruz. Görüntü kalitesinden memnun kaldığımızı, düşük ışıklı ortamlarda da iyi sonuçlar sunduğunu söyleyebiliriz. Zira ürün, ortam ışığına göre sensörleri yardımıyla en iyi kaliteyi ayarlayabiliyor. Tabii bünyesinde işinize yarayacak bir mikrofon sistemi de bulunuyor. Bu sistem, özellikle çok gürültülü olmayan ortamlarda iyi performans sunuyor.

Kameranın önemli özelliklerinden bir tanesini, HDR başlığı oluşturuyor.

Bu özelliği aktif hale getirdiğinizde, 60FPS çekim özelliğinden feragat etmiş oluyor ve 30FPS’e geçiş yapıyorsunuz. Öte yandan, daha iyi, daha doygun renkler elde edebiliyorsunuz.

Ürünün dikkatimizi çeken bir sorunu ise, oto fokus tarafında yaşanıyor. Eğer bu özelliği aktif hale getirirseniz, genellikle hareketsiz olmalısınız. Çünkü hareket ettiğinizde, odak noktası bozulabiliyor ve yeniden netlemek için birkaç saniye boyunca ekranda bulanık görüntü beliriyor.

Tabii oto fokus sistemi, siz videoda bir şeyler anlatırken elinizle bir şeyler göstermek istediğinizde, o objelere otomatik odaklanmasına da imkân sunuyor. Bu, mantıklı kullanıldığında güzel bir özellik, ama sanırız stabil çalışabilmesi için yeni bir güncellemeye ihtiyaç var. Ek olarak, bu özelliği isterseniz Razer programı üzerinden kapatabilir ve odaklanma özelliğini elle de ayarlayabilirsiniz.

Razer Kiyo Pro inceleme: Gelişmiş seçenekler sunan bir webcam arayanlar için!

Yazılım demişken, Razer Kiyo Pro’nun Open Broadcaster Software ve Xsplit gibi popüler yayıncılık programlarına destek verdiğini söyleyelim. Razer’ın kendi uygulaması Razer Synapse üzerinden de hem odak hem renk doygunluğu hem de açı ayarlaması gibi seçenekleri yönetebiliyorsunuz.

“Peki istediğimiz an kafa takibi özelliğini, arka planı flu hale getirmeyi ya da sanal yeşil perde özelliğini kullanabiliyor muyuz?” derseniz, evet, destekli programlar yardımıyla bu özellikler de gayet iyi çalışıyor. Özellikle bir yandan oyun oynuyor ve bir yandan da bilgiler paylaşıyorsanız, bu tip seçenekler fazlasıyla işinize yarayacaktır. Bir yeşil perdeye ihtiyaç duymadan arka planı değiştirmek ve sanal arka plan oluşturabilmek çok güzel.

Video çözünürlüklerini sıralamak gerekirse:

1080p @ 60 / 30 / 24 FPS
720p @ 60 FPS
480p @ 30 FPS
360p @ 30 FPS

Razer Kiyo Pro inceleme: Gelişmiş seçenekler sunan bir webcam arayanlar için!
Kameranızı kullanmadığınız esnalarda, ürünle birlikte gelen kapağıyla kapatabilir ve böylece “Acaba izleniyor muyumdur?” şüphesini geride bırakabilirsiniz.

RAZER Kiyo Pro hakkında merak edilen diğer sorular ve cavapları:

“Razer Kiyo Pro kameramın mikrofonunu, PC’min ana mikrofonu olarak seçebilir miyim?”

Evet, yapabilirsiniz. Zaten mikrofonun iyi bir ses kalitesine sahip olduğunu söylemiştik. Tabii bir profesyonel yayıncı mikrofonu beklentisi içinde de olmamalısınız. İnternet üzerinden yapacağınız görüntülü görüşmeler ya da oyun yayınları için yeterli performans sunduğunu düşünüyoruz.

“Razer kameramı bir uzatıcı ya da bir USB hub aracılığıyla kullanabilir miyim?

Bu, Razer’ın önerdiği, tavsiye ettiği bir durum değil. Zira bu tip hamleler, ürünün çalışma performansını olumsuz anlamda etkileyebiliyor. Hem görüntü kalitesi hem de görüntü ve ses senkronu tarafında sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu da haliyle üst seviye olarak satın aldığınız bir web kamerayı tam performansla kullanamayacağınız anlamına geliyor.

“Peki bu kameranın Türkiye satış fiyatı nedir?”

Razer Kiyo Pro, ülkemizde 5900 TL satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor. Evet, çok da uygun fiyatlı bir ürün değil, ama öte yandan hem bugün hem de geleceğe yönelik yatırım amacıyla göz önünde bulundurulabilecek bir cihaz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei Watch D inceleme: Tansiyon ölçebilen akıllı saat!