Samsung yapay zekaya 356 milyar dolar yatırım yapıyor

Galaxy Z Fold 4 40 bin

Birçok kişi Samsung şirketini esas olarak akıllı telefonlar ve TV’lerle ilişkilendiriyor, ancak şirket uzun vadeli büyüme potansiyeli için işinin diğer bölümlerine odaklanıyor. İşte detaylar.

Samsung 2026’ya kadar olan beş yılda, yarı iletkenler, biyoteknoloji ve yapay zeka gibi şeylere odaklanarak stratejik alanlara 450 trilyon won (356 milyar $) yatıracak. Bu, Samsung’un bugüne kadarki en büyük yatırım taahhüdünü işaret ediyor ve geçen Ağustos ayında yaptığı 240 trilyon wonluk taahhütte kıyasla bir artış söz konusu. Rakam, şirketin önceki beş yıllık dönemde kendisine yatırdığı 330 trilyon wondan yüzde 30 daha fazla.

Samsung yapay zekaya 356 milyar dolar yatırım yapıyor

The Korea Herald’a göre Samsung Electronics bölümü, çip tasarımını ve üretim sürecini desteklemek için finansmanı kullanacak. Şirket, TMSC’ye ayak uydurmasına yardımcı olmak için 3nm çipler üretmeye başlamaya hazırlanıyor. Ayrıca süper bilgisayarlar, robotlar ve AI amaçları için gelişmiş çipler üzerinde çalışıyor ve 6G teknolojisinin geliştirilmesine odaklanmayı planlıyor.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde Samsung, 1 milyon iş alanı yaratmayı planlıyor. 2026 yılına kadar 80.000 kişiyi işe almayı ve bayileriyle birlikte yüz binlerce yeni pozisyon yaratmayı planlıyor. Açıklanan yatırımın yaklaşık yüzde 80’i şirketin anavatanı Güney Kore için ayrıldı. Güney Koreli teknoloji devi geleceğe yönelik yatırımlar yapmaya odaklanıyor. Mobil cihazlar ve televizyonlar hala şirketin önceliği ancak gelişen dünyaya ayak uydurmak amacıyla farklı girişimlerde de bulunuyor. Bu kapsamda yapay zekaya yatırım da çok önemli.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One fragmanı yayınlandı