Samsung çift ekranlı telefon tarzına geri dönüyor

Samsung yapay zekaya 356 milyar dolar yatırım yapıyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, hem ön hem de arka tarafında ekran bulunan yeni bir akıllı telefon tasarımı üzerinde çalışıyor olabilir.

Samsung çift ekranlı telefon tarzına geri dönüyor. Samsung, daha birkaç yıl öncesine kadar tamamen hayal ürünü olarak görülen katlanabilir akıllı telefon teknolojisini, tasarımdan alıp gerçekliğe dönüştüren bir şirket. Her ne kadar ilk başlarda katlanabilir akıllı telefonların geçici bir furya olduğu düşünülse de, zaman içerisinde hiç de sanıldığı gibi olmadığı ortaya çıktı ve başta Xiaomi ile Motorola olmak üzere pek çok şirkette Samsung’un açtığı bu yoldan ilerlemeye başladı. Ancak yine de herhangi bir markanın şu ana kadar Samsung’un yanına bile yaklaşabildiğini söylemek mümkün değil.

Samsung akıllı telefonlar

İşte katlanabilir akıllı telefon sektöründe kendisini fazlasıyla kanıtlayan Samsung’un geçtiğimiz aylarda yeni bir teknolojinin daha patentini aldığı anlaşıldı.

Samsung çift ekranlı telefon tarzına geri dönüyor

Güney Koreli teknoloji devi tarafından alınan bu yeni patente baktığımız zaman telefonun ön yüzeyindeki geleneksel ekranın yanı sıra bir de arka yüzeyinde her zaman açık ekran teknolojisine sahip ikinci bir ekranın daha olduğu görülüyor.

Samsung

Normalde iki ekranlı telefonlara katlanabilir akıllı telefonlar sayesinde alışkınız. Ancak herhangi bir katlanabilme özelliği bulunmayan ve yüzey bakımından şimdiki akıllı telefonlardan farksız olan cihazların hem ön hem de arka yüzeyinde ekranının bulunması oldukça değişik bir fikir olabilir.

Samsung, Rusya'ya ürün sevkiyatını durdurdu

Bununla birlikte patenti alınan her teknolojinin her zaman gerçeğe dönüşmeyebileceğini ve Samsung’un bu tasarımını kanlı canlı hiçbir zaman göremeyebileceğimizi de hatırlatalım.

Sony, PlayStation Studios Mobile’ı piyasaya sürdü