Samsung bu teknoloji ile hırsızlara geçit vermeyecek

samsung galaxy s5 parmak izi

Güney Koreli teknoloji devi Samsung sahip olduğu teknolojiyi otomobil dünyasına getiriyor. Çalışmaları başarılı bir şekilde sonuçlanırsa otomobil hırsızlığının önüne geçilmiş olacak.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Samsung yepyeni bir projenin çalışmalarına devam ediyor. Daha önce her ne kadar çıkarmak istediği teknoloji için farklı firmalar projeler ortaya çıkarsa da hepsi çeşitli nedenlerden iptal edildi.

Şimdi ise Samsung tüm çalışmalarını bu teknolojiye yönlendirmiş durumda. Teknolojiye gelecek olursak telefonlarda kullanılan parmak izi – yüz tanıma teknolojisinin birebir otomobillere entegre edilmesinde. Konunun detaylarına gelecek olursak; teknoloji devi kapılara ve direksiyon simidine eklenen biyometrik tarayıcıların otomobil hırsızlarına tüm kapıları kapatacak gibi, öncelikli olarak araç içi kullanım kolaylığından çok güvenlik önlemleri için entegre edecek.

Samsung bu teknoloji ile hırsızlara geçit vermeyecek

Her ne kadar otomobillerde GPS sistemi bir güvenlik duvarı işlevi görse de; bu teknolojiye rağmen otomobil hırsızlığının bir sonraki önlemi olarak görülüyor. İlk etapda belirli bir koruma mekanizması olmaması firmayı atağa geçirmiş durumda.

Samsung’un ana hedefi, otomobillere biyometrik tarayıcı entegre ederek hırsızlığı sonlandırmak. Bu sistem, otomobilin kapısına ek olarak bir de direksiyon simidine entegre ediliyor. Böylece otomobil içerisine girilmiş olsa bile biyometrik tarayıcı onay vermediği sürece otomobil kullanılamıyor.

Aslında alınan patent teknolojide kapıyı parmak izi sensörü ile açarken ayrıca aracı sürmeye-çalıştırmak için de parmak iziniz gerekecek. Farklı kullanıcına karşın da ek olarak bu servisi devre dışı bırabilecek veya farklı parmak izleri de tanınabilmesi olarak görülüyor. Gelişmelere bağlı olarak da sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Microsoft o firmayı satın alıyor!