Facebook Home Uygulamasıyla Popüler Sosyal Ağları Takip Edebileceksiniz

facebook home1

Facebook en çok kullanılan sosyal medya ağıdır. Kendisine rakip olan diğer sosyal ağları da desteklemeye başlayarak, rakiplerine büyük bir atak yaptı diyebiliriz. Facebook Home uygulamasıyla androit tabanlı telefonlarda bir yandan Facebook özel temasını görecekken, aynı zamanda diğer sosyal ağların akışını da facebook üzerinden izleyebileceksiniz.

Ama sosyal ağların kendi ana sayfasında bilgi akışına izin vererek bir nevi tek sosyal ağ olma projesi yolunda Facebook ilerlemek isterken, Twitter için bu desteği sunmaması dikkatlerden kaçmadı. Facebook Home uygulamasını akıllı telefonlarınıza indirdiğinizde karşılaşacağınız sosyal ağlar;  flickr, Pinterest, tumblr, Instagram gibi sosyal medya sağlayıcılarıdır. Facebook’un sosyal ağ sıralamasında ikinci en çok tercih edilen Twitter’a, Facebook Home uygulamasında destek vermemesi, ya Twitter’in kendisinin ileride olumsuz bir duruma mahal olacak olan bu durumu sezip istememesi veya Facebook firmasının Twitter’a artı değer katacağını düşündüğü bu desteğin verilmek istenmemiş olmasından kaynaklanıyor olabilir.

facebook home

Facebook firması Twitter hususunda sessiz kalmayı tercih etti. Bu nedenle bizde yorum yapmakyı bırakıp, Facebook home uygulamasından bahsedelim birazcık. Facebook Home uygulamsını indirdikten sonra ekranı kaydırmanız diğer sosyal ağlarla olan bağlantınızın sağlanması için yeterli olacaktır. Ekranı kaydırmakla sadece facebook ana sayfasında paylaşılan bildirimlere değil, sizlere saydığımız sosyal ağlarda ki paylaşımlara da ulaşabileceksiniz. Böylece arkadaşlarınızı tek bir sosyal ağ üzerinden takip etmeyi sağlayabileceksiniz. Ancak bu uygulama birden tüm telefonlarda kullanılır hale gelmeyecektir. Önce bir test aşamasından geçirilip, daha sonra güncelleştirmelerle tüm telefonlara uyumlu hale getirilecektir.

Facebook mobil anlamda tüm sosyal ağları bir merkezde toplama işini başararak kendisinin bir adım önde olma işini biraz daha garanti altına alıyor diyebiliriz. Çünkü artık diğer sosyal ağlarda ki arkadaşlarınızın paylaşımlarını takip edebilmek için ağlar arsında gir çık yapmanıza gerek kalmayacaktır. Sürekli Facebook ağına bağlı kalmanız yeterli olacaktır. Bu da Facebook ağının tercih edilmesi için önemli bir atılım sağlayacak bir özellik oluyor. Ancak bu sadece mobil tabanlı. Belki de Facebook Home uygulaması daha sonra bilgisayarlara da uyumlu hale getirilerek, daha büyük bir atılım sağlayabilir.