Samsung Apple rekabeti tekrardan kızışabilir!

apple samsung

Teknoloji devleri arasında sık sık gördüğümüz birbirinden esinlenme modeli bu kez de Samsung’un Apple’ı örnek almasıyla karşımıza çıkıyor.

Samsung Apple rekabeti tekrardan kızışabilir! Apple Pay’in Güney Kore’de piyasaya sürülmesinin ardından, Samsung da mobil ödeme hizmeti stratejisinde önemli bir değişikliğe gidiyor. Daha önce tüketicilere ve kredi kartı şirketlerine ücretsiz olarak sunulan Samsung Pay hizmeti, artık kredi kartı şirketlerinden ücret talep edecek şekilde yeniden yapılandırılıyor. Bu, Apple’ın benimsediği iş modeline benzer bir yaklaşımdır.

Samsung Galaxy S23

Samsung Electronics’ın Güney Kore’deki kredi kartı şirketlerine Samsung Pay hizmetini bundan böyle ücretsiz sunmayacağına dair haberler geliyor. 2015 yılında ilk kez piyasaya sürülen Samsung Pay, hem kredi kartı şirketlerine (bankalara) hem de tüketicilere (Galaxy telefon kullanıcılarına) ücretsiz bir hizmet olarak sunulmuştu. Ancak gelecekte, Samsung’un Güney Kore’deki kredi kartı şirketlerinden sembolik bir ücret talep etmeye başlaması bekleniyor. Bu değişiklik, Samsung Pay’in hizmet verdiği tüm global pazarlara da uygulanabilir.

Samsung çalışanlarının kullanıcı verilerini ChatGPT'ye sızdırdığı açıklandı

Samsung Apple rekabeti tekrardan kızışabilir!

Bu durum, kredi kartı şirketlerini zor bir duruma sokabilir. Son sekiz yılda 16 milyon kullanıcıya Samsung Pay’i pazarlayan ve hizmetin ücretsiz kalacağını düşünen bu şirketler, Samsung’un yeni stratejisi karşısında şaşkınlığa uğramış durumdalar. Maliyetleri düşürmek adına, kullanıcılara sundukları avantajları kısmaları gerekebilir. Eğer bu durum tüketicilere ek maliyetler olarak yansırsa, hükümetin müdahale etmesi gündeme gelebilir.

samsung-galaxy-a34

Özellikle daha küçük kredi kartı şirketleri, Samsung ve Apple gibi teknoloji devleri ile Naver gibi fintech şirketlerine karşı pazar payı kaybediyor. Samsung Pay, Naver Pay ile işbirliği yaparak kullanıcıların Samsung Pay üzerinden online ödemeler yapabilmesini sağlamıştı. Ayrıca, Apple Pay ile rekabet edebilmek adına Samsung, Samsung Pay hizmetini Güney Kore’deki Galaxy saatlerinde de aktifleştirmeyi planlıyor. Samsung Apple rekabeti tekrardan kızışabilir!

MediaTek Dimensity 9200+ akıllı telefon performansını bir adım öteye taşıyor