Apple yeni MacBook modelleri için kararsız

M2 Pro ve Max çipli Apple MacBook Pro'lar bu sonbaharda geliyor!

Teknoloji devi Apple’ın MacBook bilgisayarları için bazı planları vardı ancak anlaşılan son gelişmeler bu planların suya düşmesine neden oldu.

Apple yeni MacBook modelleri için kararsız. Son raporlara göre, Apple, MacBook bilgisayarlarında OLED ekran kullanma planlarını tekrar gözden geçiriyor. Yeni satış istatistikleri, MacBook’un satışlarının düşüşte olduğunu ve Apple’ın, MacBook için planladığı OLED yükseltmesini durdurma ihtimalinin olduğunu gösteriyor.

Apple Nisan ayında 15.5 İnç MacBook Air'i piyasaya sürecek

Apple’ın aslında 2024’ten itibaren MacBook modellerinde Samsung’un 8. nesil OLED panelini kullanma planları bulunuyordu. Ancak şimdi görünüşe göre, Apple OLED’nin uygulanma tarihini 2027’ye kadar ertelemeyi düşünüyor. Bu durum, tahminlerin aşağı yönlü revize edildiği Kore pazarında büyük etkiler yaratabilir. Cupertino merkezli bu büyük şirketin kararı, Kore’deki OLED panel piyasasının beklentilerini etkileyebilir. Ancak, 2024 yılında Apple’ın LG-Samsung’un 6. nesil OLED teknolojisiyle donatılmış bir iPad Pro modelini piyasaya sürmesi bekleniyor.

MacBook Air

Apple yeni MacBook modelleri için kararsız

Son iki çeyrekte MacBook sevkiyatlarında %50’ye varan bir düşüş yaşandı. Apple’ın bu OLED yükseltmesini durdurma kararının, MacBook sevkiyatlarındaki bu düşüşle alakalı olup olmadığı henüz net değil. Ayrıca, bu kararın MacBook satışlarını nasıl canlandıracağı da belirsiz. iPhone’lara kıyasla, Apple’ın MacBook serisi için aynı marka sadakati avantajı görünmüyor. Apple, mükemmel özelliklere sahip çift yığın OLED panelleri kullanmayı planlıyordu bilgi sistemlerinde.

Apple geçtiğimiz çeyrekte rekor sayıda MacBook sattığını duyurdu

Çift yığın OLED ekranlar daha uzun ömürlüdür ve daha parlaktır. Panelin, Samsung’un esnek OLED panellerinde bulunan kırışıklıkları daha büyük ölçekte çözme beklentisi vardı. Bu, bir tür hibrit çözüm yarattı, ancak Samsung da OLED panel planlarını durdurmuş görünüyor. Apple yeni MacBook modelleri için kararsız.

TECNO MEGABOOK T1, Red Dot tasarım ödülünü kazandı