Samsung Apple rekabeti Güney Kore’yi de sardı!

apple samsung

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, en büyük rakibi Apple ile olan rekabetini bir başka alana daha taşıdı.

Samsung Apple rekabeti Güney Kore’yi de sardı! Son birkaç ay içerisinde Apple’ın Güney Kore pazarına yoğunlaştığını gördük. İlk olarak, Seul, Gangnam’daki Apple Store’u açıldı, ardından da Samsung Pay’e bir alternatif olarak Apple Pay hizmeti ülkeye sunuldu. Apple’ın bu hamlelerine yanıt olarak Samsung, kendi amiral gemisi mağazasını aynı bölgede açtı.

Samsung Apple

Yeni amiral gemisi mağazası Samsung Gangnam, Güney Kore’nin güneyinde, Gangnam İstasyonu yakınlarında konumlanacak. Mağaza, Haziran 2023’te hizmete girecek. Samsung, mağazalarına daha önce Samsung Digital Plaza adını vermişken, artık onları Samsung Mağazaları olarak adlandırmaya başladı. Bu amiral gemisi mağaza, altı katlı bir yapıda (yer altından beşinci kata kadar) Samsung’un en yeni cihazlarını, telefonları, tabletleri, giyilebilir teknolojileri, televizyonları, buzdolaplarını ve diğer akıllı ev ürünlerini sergileyecek.

samsung

Samsung Apple rekabeti Güney Kore’yi de sardı!

Samsung, ürünlerinin yanında her ay ürünler ve geliştirme süreci hakkındaki hikayeleri de paylaşmayı planlıyor. “Off The Record” oturumlarında şirketin işleri, ürünleri ve hizmetleri hakkında anılar paylaşılacak. “In-House Gourmet” oturumlarında ise işe alım ve sosyal yaşam hakkında konuşmalar yapılacak.

Samsung akıllı TV Apple

Bir Samsung Electronics yetkilisi, “Gangnam İstasyonu, Y ve Z kuşağının popüler bir buluşma noktası ve iletişim merkezi haline geldi. Samsung Electronics, bu mağazayı bir oyun alanı konseptiyle işletmeyi planlıyor.” dedi. Apple’ın her altı ayda bir Güney Kore’de yeni bir mağaza açma stratejisine karşı Samsung’un da hamleleri olduğunu belirtti. Samsung Apple rekabeti Güney Kore’yi de sardı!

Sadece iPhone 15 Pro Max’te olacak