Samsung dayanıklı telefon kavramını başka boyuta taşıyor!

XCover 6 Pro Tactical Edition

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yaklaşık üç senenin ardından bir kez daha üstün dayanıklılık özelliklerine sahip telefonlarını piyasaya sürüyor.

Samsung dayanıklı telefon kavramını başka boyuta taşıyor! Samsung, Galaxy S20 Tactical Edition’ın başarısını takiben, yeni Tactical Edition portföyünü duyurdu. Bu portföy, Galaxy S23 ve Galaxy XCover 6 Pro isimli iki yeni telefonu içeriyor.

Galaxy S23 ve XCover 6 Pro Tactical Edition telefonlar, göreve hazır halde gelirken, Android Team Awareness Kit (ATAK) ve Battlefield Assisted Trauma Distributed Observation Kit (BATDOK) gibi özel operatör uygulamalarını barındırıyorlar. ATAK, operatörlere gelişmiş gerçek zamanlı durum farkındalığı sunarken, BATDOK gerçek zamanlı hasta buluşması bilgilerini topluyor ve dağıtıyor.

XCover 6 Pro Tactical Edition 1

Bu iki Tactical Edition telefon, ABD askeri güvenlik gerekliliklerini karşılayabiliyor ve Samsung Knox ile Knox Dual Data at Rest (DualDAR) tarafından korunuyor. DualDAR, gizli verilerin korunmasına yönelik NSA gerekliliklerini yerine getiriyor.

Samsung DeX, bu Tactical Edition telefonlar için kritik bir rol oynuyor. Bu, cihaz içi masaüstü platformu sayesinde askeri kolluk birimlerinin, monte edilmiş bir laptopa ihtiyaç duymadan araç içi operasyonları gerçekleştirebilmelerini sağlıyor.

XCover 6 Pro Tactical Edition 2

Samsung dayanıklı telefon kavramını başka boyuta taşıyor!

Galaxy S23 ve XCover 6 Pro Tactical Edition, “askeri dayanıklılık” standartlarına sahip. Bu Tactical Edition telefonlar, ticari ürünlere kıyasla aynı yüksek kaliteye sahip. Galaxy S23 Tactical Edition, toz ve suya karşı IP68 sertifikasına sahipken, Gorilla Glass Victus+ ve Armor Aluminum koruması sunuyor. Ancak standart özelliklere ek olarak, Tactical Edition telefon, dayanıklı askeri sınıf bir kılıfla korunuyor ve göğüs üzerinde taşınabilir veya kol üzerine takılabilir.

XCover 6 Pro Tactical Edition da IP68 sertifikasına sahip. Bu telefon, MIL-STD-810H uyumlu olup, 5 fite kadar düşmeye dayanıklıdır ve geniş bir sıcaklık aralığında etkin bir şekilde çalışabilir.

XCover 6 Pro Tactical Edition

Kısa bir süre önce SOF Haftası’nda iki yeni Tactical Edition telefonunu duyuran Samsung, bu telefonların yaz sonunda piyasaya sürüleceğini ifade etti. Samsung Business Insights USA, iki yeni Tactical Edition akıllı telefonun “savaşçılarımızın görevlerini yerine getirmelerine yardımcı olacak değerli araçlar olacağını” belirtti. Samsung dayanıklı telefon kavramını başka boyuta taşıyor!

iPhone 15’in ekranı için tarih belli oldu