Samsung, amiral gemisi modellerini güncelledi

note 8

Samsung için 2017’nin son derece iyi geçtiğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Zira Güney Koreli teknoloji devinin 2016’da yaşadığı Note 7 fiyaskosundan sonra bu kadar hızlı bir şekilde toparlanacağını kimse beklemiyordu. Fakat Samsung’un ustaca yürüttüğü pazarlama stratejisi sayesinde pazardaki dengeler bile değişti.

Samsung krizi ustaca yürüttü

Samsung’un 2016’da yaşadığı krizi ustaca yürüttüğünü dile getirebiliriz. Bu denli bir kriz yaşayıp, 2017’yi bu kadar başarılı bir şekilde tamamlamak her üreticiye nasip olmaz. Zira geçmişte Snapdragon 810 yüzünde iflasın eşiğine gelen akıllı telefon üreticilerini de biliyoruz. Tabi ki bu başka bir yazının konusu.

Güney Koreli teknoloji devinin bu sene satışa sunduğu 3 amiral gemisi modeli de başarılı bir satış grafiği ortaya koydu. Galaxy S8, ve S8+ Infinity Display ile gelen ilk Samsung modelleriydi. Dolayısıyla bu yeni ekran teknolojisi kullanıcıları heyecanlandırmayı başardı. Sonuç olarak Güney Koreli teknoloji devi, 2017’ye iyi bir başlangıç yaptı. Aynı şekilde senenin son çeyreğinde satışa sunulan Note 8’de beklentileri karşılamayı başardı. Samsung’un ilk çift kameraya sahip akıllı telefonu olan Note 8, satış rakamları bazında beklentilerin üstünde bir performans sergiledi.

Samsung, geçtiğimiz gün bu üç amiral gemisi modeli için yeni bir güncelleme yayınladı. Yaklaşık 20MB boyutundaki yamanın genel itibari ile bazı açıkları kapattığı ve cihazın daha optimize çalışmasını sağladığı belirtiliyor. Bu güncellemenin ilk olarak bölgesel bazda kullanıma sunulacağını da belirtelim.

Samsung 10nm RAM üretimine başladı