Samsung’un ilk çift kameralı telefonu Galaxy Note 8 olmayabilir

galaxy note 8 concept dbs

Samsung’un çift ana kamera ile geleceği iddia edilen yeni amiral gemisi modeli Galaxy Note 8, bu alanda ilk olmayabilir. İşte konu hakkındaki detaylar.

Şu aralar akıllı telefon pazarında yeni bir trend baş gösterdi. Yeni çıkan amiral gemisi modellerinin geneline baktığımızda birçoğunda çift ana kameranın yer aldığını görüyoruz. Aslında çift ana kamera olayı yeni bir teknoloji değil. Zira birkaç sene öncesinde satışa sunulan bazı üst düzey modellerde de çift ana kamera mevcuttu. Fakat bu modeller, o zamanlar günümüzdeki kadar yaygın değildi.

Bu durumu basit bir şekilde örneklememiz mümkün. Son dönemde tanıtılan ya da satışa sunulan amiral gemisi modellerine baktığımızda bir çoğunun çift ana kamera ile geldiğini görüyoruz. Xiaomi Mi 6, LG G6, Huawei P10, iPhone 7 Plus ve daha birçoğu.

Artık kullanıcılar bile telefon alırken çift kamera özelliğinin olup olmadığına dikkat ediyor. Fakat Samsung yeni satışa sunduğu amiral gemisi modellerinde kullanıcıların bu isteğini göz ardı etmiş göründü. Zira en azından S8 Plus’ın çift ana kamera ile geleceği tahmin ediliyordu. Fakat beklenen olmadı.

Şimdilerde ise Galaxy Note 8’in çift ana kamera ile geleceği iddia ediliyor. Hata Galaxy Note 8 modelinin Samsung’un ilk çift ana kameralı telefonu olacağı belirtiliyor.

Ancak geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir rapora göre Samsung’un şu aralar üzerinde çalıştığı yeni C serisi telefonu, Güney Koreli teknoloji devinin çift ana kameraya sahip ilk telefonu olacak. Elbette bu şu anda bir iddiadan ibaret. Zira konu hakkında somut bir delil bulunmuyor.