Samsung işlemci pazarında AMD ve Intel’e rakip olacak

123 2

Samsung’la ilgili söylentiler bitmek bilmiyor. Teknoloji devinin gizli planları sızdırıldı. Dedikodulara göre Güney Koreli üretici PC işlemci pazarına girmek istiyor.

The Korea Economic Daily’ye göre Samsung, PC’ler için işlemci (CPU) çıkarmayı ve pazara girmeyi düşünüyor. Şirket şimdilik pazarı yakından izliyor; Intel, AMD ve Nvidia’nın hareketlerini takip ediyor. Teknoloji devi işlemci pazarındaki diğer isimlerin stratejilerine göre planlarında değişiklik yapabilir. Samsung’un piyasadaki ürünlere kıyasla daha üstün performans sunan işlemci geliştirmek istediği belirtildi. Geçtiğimiz senelerde bu konu hakkında cılız iddialar gündeme gelmişti. Fakat The Korea Economic Daily, Samsung’un planlarını direkt olarak paylaşan ilk kaynak oldu.

samsung

PC işlemci pazarına Intel ve AMD hakim. Intel’in pazar payı %70, AMD’nin ise %30. Ancak Nvidia da PC’ler için işlemci geliştiriyor. Reuters’ın haberine göre Nvidia’nın işlemcisi ARM mimarisine dayalı olacak ve 2025’te piyasaya sürülecek. Pazar gözlemcileri önümüzdeki yıllarda başka isimlerin de pazarda yer alabileceğini söyledi. Yarı iletken üreticileri PC işlemci pazarının büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu düşünüyor.

Samsung bir taraftan Galaxy S24 için de son hazırlıklarını yapıyor. İddia edilenlere göre Galaxy S24 serisi, Galaxy S23’e kıyasla yaklaşık bir hafta daha erken satışa sunulacak. Galaxy Unpacked etkinliğinin Ocak ayında yapılması bekleniyor. Galaxy S23 ailesi bu sene 1 Şubat’ta tanıtılmış ve 17 Şubat’ta satışa sunulmuştu. Söylenenleri doğru kabul edersek Galaxy S24’ler 9, 10 veya 11 Şubat gibi çıkabilir. Tanıtım da büyük ihtimalle Ocak sonuna doğru gerçekleşecektir.

Yeni Mission Impossible filmi ertelendi