Samsung akıllı yüzük mü üretecek?

samsung akilli yuzuk

Akıllı yüzük iddialarına bu sefer Samsung konu oldu. Samsung akıllı yüzük üretme konusunda bir patent alırken bilgiler basına sızdı.

Bir süre önce Apple tarafında akıllı yüzük iddiaları gündeme gelmiş, daha sonra Apple’dan bu konuda herhangi bir resmi açıklama gelmemişti. Şimdi benzer bir durum Samsung için gündeme geldi.

Samsung akıllı yüzük patenti alırken görüntülendi!

Samsung akıllı yüzük için USPTO yani Amerikan Patent Ofisi’nden bir patent aldı. Eğer iddialar doğruysa Güney Koreli teknoloji devi akıllı yüzük üretebilir. Akıllı saat ve bileklik konusundaki engellerin aşılması ve başarılı ürünlerin piyasaya çıkmasından sonra teknoloji dünyasının yeni hedefi bu olabilir.

Akıllı yüzük fikri şimdilik akıllı saatler kadar işlevsel görünmüyor. En azından mevcut teknolojiyle bundan bahsetmek mümkün. Akıllı saatlerde bile pil gibi önemli bir sorun aşılamamışken yüzük konsepti için ciddi teknolojik devrimlerin beklenmesi gerekebilir. Ancak firma sadece prestij amaçlı olarak bile böyle bir ürünle karşımıza çıkabilir. İddiaya göre Samsung akıllı yüzük konsepti, akıllı telefon ve akıllı televizyonlarla iletişim kurabilecek. Telefonunuz çaldığı sırada kimin aradığını veya gelen mesajları, bildirimleri yüzük üzerinden görüntülemek mümkün olacak.

Aslında akıllı yüzük olarak tabir edilen bu teknoloji yeni değil. Daha önce Indiegogo isimli bağış toplama sitesinde benzer bir proje kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Mota isimli ürün istediği bağış rakamına ulaşmayı başarmıştı. Firma şu sıralar ön sipariş topluyor ancak teslimatlar yapılmış değil. Samsung ürünü olmasa da Mota markasının kendi akıllı yüzüğünü nasıl tanıttığına aşağıdaki videodan bakabiliriz.

ZTE Nubia.com için 2 milyon dolar ödedi!