Akıllı Yüzük İster misiniz?

Smarty Ring

Akıllı telefon ve akıllı saatlerin hayatımızı işgal etmeye başlamasıyla her geçen gün artan giyilebilir teknoloji ailesine bir yeni üye daha katılmak istiyor. Çeşit çeşit akıllı yüzük modellerinin çıkmaya başlaması giyilebilir teknoloji sektörünün eksenini nasıl değiştirdiği ortada.

Smarty-Ring

Kullanıcılarıyla buluşmak için sayılı günleri kalan Smarty Ring ve Fin’den sonra ortaya yeni bir yüzük modeli daha çıktı. Yeni proje sahipleri ile yatırımcıları bir araya getiren Kickstarter üzerinden fon desteği arayan Ring’in sadece parmak hareketleri ile birçok cihazı kontrol edebileceğimiz belirtiliyor.

Log’un haberine göre iOS, Android ve PC desteğine sahip olan Ring bluetooth aracılığıyla giyilebilir cihazlar, kontrol araçları, Facebook, Twitter, Evernote ve bunun gibi birçok iOS uygulamasıyla uyumlu olarak çalışabiliyor.

Tabii bu yüzüğe sahip olan kullanıcıların akıllı telefonlarının uygulamasına parmak hareketlerini tanıtması gerekiyor. Uygulamadaki parmak hareketleri bluetooth aracılığıyla akıllı yüzüğe gönderiliyor.

Bluetooth desteğine sahip bir aydınlatma sistemi veya televizyonu kontrol etmek ve alışverişlerde ödeme yapabilmeyi kolaylaştıran akıllı yüzük, kullanıcıya titreşim ve LED ile bildirimleri de iletiyor.

Tam olarak şarj edildiğinde 1000 parmak harekete yapabildiği belirtilen Ring dokunmatik bir yüzeye de sahip. 176.000 dolar fon desteği alan akıllı yüzük modelinin 250 bin dolar bağışa ulaştığı takdir de 165 dolar gibi bir etiket fiyatıyla önümüzdeki Temmuz ayında satışa sunulacağı söyleniyor.