Samsung’un Zirvedeki Yeri Tehlikeye Girdi

Kredi kartı boyutunda akıllı telefonlar

Pazar araştırma şirketi Canalys, akıllı telefon pazarına dair son raporunu paylaştı. Samsung’un bu pazardaki liderliği artık tehlikeye girmiş durumda.

2024’ün üçüncü çeyreğini artık geride bırakmamızla birlikte bu çeyreğe dair raporlar da gelmeye başladı. Akıllı telefon pazarını yakından takip eden pazar araştırma şirketi Canalys, bu pazarda üçüncü çeyreğin nasıl geçtiğini özetleyen raporunu yayınladı. Canalys’in raporu, akıllı telefon pazarının son çeyrekte yüzde 5 büyüdüğünü gösteriyor.

Canalys’in raporunda dikkat çeken bir diğer detay da zirvede yarışın iyiden iyiye kızışmış olması. Bildiğiniz gibi söz konusu amiral gemisi modeller olduğunda Apple’ın üstünlüğü söz konusu. Ancak Apple’ın aksine Samsung orta segmentte ve giriş seviyesinde de telefonlar çıkardığı için, satılan toplam telefon sayısında Apple’ın üstünde yer alıyor. Ya da en azından bugüne kadar durum böyleydi. Ancak Canalys’in raporu Samsung’un zirvedeki yerinin tehlikeye girdiğini gösteriyor. Çünkü Apple’ın pazar payı da aynı seviyeye gelmiş durumda. İki şirket arasındaki fark artık sıfır noktalara kadar indi.

Samsung Galaxy S25

Aslında Apple’ın arayı kapatmasının sebebi Apple’dan çok Çinli telefon üreticileri. Çünkü Samsung’un pazar payından yiyenler bu şirketler. Xiaomi, Honor, Huawei gibi Çinli telefon üreticilerinin sunduğu alternatifler, bugün Galaxy modellerine ciddi bir rakip haline gelmiş durumda. Hem de bu durum her fiyat aralığında geçerli. Bu yüzden Güney Koreli teknoloji devinin zirvedeki günleri sayılı olabilir.

Üçüncü çeyrekte akıllı telefon pazarında üçüncü sırayı Xiaomi alırken, onu sırasıyla Oppo ve vivo izledi. Çin’de zirveye oynayan Honor ve Huawei, söz konusu küresel pazar olduğunda ilk beşe giremedi.

Amazon Prime Gaming Ekim Ayında 28 Oyunu Ücretsiz Veriyor