Half Life 3 Oyunu: Çıkacağa Benzemiyor

half life

Counter-Strike oyunundan sonra en çok oynanan savaş oyunu Half-Life, son zamanlarda kendisinden iyice bahsettirdi. Half Life 3 hakkında haberler ortalığı karıştırdı. Bu haberler Half Life severleri heyecanlandırmıştı. Ancak edinilen son bilgilere göre Half Life 3 oyunu diye bir çalışma ortada yok.

Half life oyununun yapımcısı olan Valve firması serinin 3. Oyunu için patent ve marka başvurusunda bulunulduğu haber sitelerinde yer almıştı. Valve haber sitesinden diğer ajanslara aktarılan haberler yoğun ilgi uyandırmıştı. Steam oyun makineleriyle meşgul olan Valve firması hakkında Half Life 3 oyununa yönelik bir açıklamada bulunacağı haberde yazıyordu. Hatta Valve tarafından böyle bir açıklama gelmese bile, Half Life 3 için patent ve marka başvurusu yapıldığı açıklanmıştı.

half life

Ancak geçenlerde Valve internet sitesinden bu haberi kaldırdı. Bu da tabiî ki işin içinde başka bir şeyin olduğu kanaatini uyandırdı. Bu haber, Valve firmasının nabız yoklamak  için yaptığı bir hareketti denildi. Habere olan ilginin yoğunluğu Half Life 3 oyununa başlanılması için bir kriter olabilirdi. Valve firması bundan sonra nasıl bir yön belirleyecek belli değil. Yani haberlere olan yoğun ilgi, half life 3 için yeterli geldi mi kendilerine bilemiyoruz? Ama yakın zamanda Half Life 3 oyununu bekleyenlere kötü haberimiz var. Böyle bir çalışma ortada yok. Ama oyunun yapımcısı olan firma haberlere olan ilgiyi değerlendirir ve oyunun yeni serisinin yapılması gerektiğine karar verirse başka.

Valve firması böyle bir oyuna neden başvurdu anlamadık. Halbuki Half Life oyununun zaten belli bir potansiyeli var. Merak uyandırmak için başka yollar deneseydi daha iyiydi bence. Şimdi bu haberlere yoğun bir ilginin olması demek oyunun tutacağı anlamına da gelmiyor. Oyunun tutması için ve başarısının diğerlerinden daha fazla olması için, daha eğlenceli ve ilginç tasarım, figürler, silahlar, mekanlar ile gelmelidir. Grafik görüntüsü, oyun kurgusu çok iyi olmalıdır. Ancak bu şekilde tutabilir.