Samsung ABD yatırımları ile gündemde

Galaxy Z Fold 4 40 bin

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletine yapmak istediği yatırımın tutarı duyanları şaşkınlığa uğratıyor.

Samsung ABD yatırımları ile gündemde. Son zamanlarda artan çip krizinden en karlı çıkan şirketlerden biri olan Samsung, bu durumdan daha fazla kazanç sağlayabilmek için kolları sıvamışa benziyor. Bugün internet sitelerinde düşen yeni bir habere göre Güney Koreli teknoloji devi, Tekras’a 17 milyar dolarlık yeni bir çip üretim fabrikası kurmak için anlaşma sağladı. Ancak bu şirketin planlarının yanında adeta bir atıştırma gibi kalıyor.

samsung kamera 2

Samsung’a yakın kaynaklardan gelen haberlere göre, yerel yetkililer tarafından daha önce birçok farklı şirkete verilen teşviklerin cazibesine kapılan Güney Koreli teknoloji devi, benzer avantajlardan yararlanabilmek için bu bölgeye toplam 11 farklı fabrika kurmak istiyor. Eğer söz konusu teşvikler alınabilirse, Samsung 11 fabrika kurması karşılığında toplam 4,8 milyar dolarlık vergi avantajına kavuşacak. Ancak şirketin yapacağı yatırımın yanında aslında bu tutarın devede kulak olduğunu söyleyebiliriz.

Samsung Galaxy Z Fold 4, sadece 254 gram ağırlığında olacak

Samsung ABD yatırımları ile gündemde

Buna göre toplam 11 fabrika için 192 milyar doları gözden çıkaran Samsung, fabrikaların çalışmaya başlamasıyla birlikte 10 binden fazla nitelikli personele istihdam sağlamış olacak. Bununla birlikte arz-talep dengesinin oturmasıyla birlikte tam kapasite koşullarına ulaşıldığında bu sayının 15.000’i bulabileceği düşünülüyor.

Samsung yapay zekaya 356 milyar dolar yatırım yapıyor

Yani her ne kadar şu an için gerek Samsung gerekse de yerel idareler birbirini tartma aşamasında olsa da, bu projenin hayata geçirilmesinin her iki taraf için de çok faydalı olacağı kesin.

Google ödeme yöntemleri için değişikliğe gidecek