Samsung Galaxy S4 sahiplerine 10 dolar iade yapacak!

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 sahiplerine kaybettiği davadan dolayı 10 dolar iade yapacak. Peki, Samsung hangi konuda haksız bulundu ve bu cezaya çarptırıldı?

Samsung’un 2013 yılında satışa sunduğu Galaxy S4 modeli için bugün ilginç bir gelişme yaşandı. Çıktığı dönemde sahip olduğu özellikler ile iPhone kullanıcılarını bile kendine çekmeyi başaran Galaxy S4, işlemci ve grafik birimi puanlarını şişirmesi ile de gündeme gelmişti.

iOS 13.2 Public Beta çıktı!

Performans testlerinde Samsung’un hile yaptığı bugün ABD Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi tarafından kabul görüldü. ABD Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi, Samsung’u müşterileri yanıltmak ile suçlarken, Güney Koreli teknoloji devine ilginç bir ceza verdi.

Samsung’a açılan dav sonucu teknoloji devi 13.2 milyon dolar zarar etti. ABD Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi, Galaxy S4 sahiplerine toplamda 2.8 milyon dolar ödemesine karar verdi. Ayrıca bu karar sonrası firmaya 10.4 milyon dolar ihtiyati tedbir konuldu.

Samsung Galaxy S4

Güney Koreli teknoloji devi şimdilik Galaxy S4 sahiplerine 10 dolar iade yapacak. Ancak bu karara muhtemelen Samsung cephesinden bir itiraz gelecektir. İtiraz sonucunu beklemeden Samsung’un bu parayı ödeyeceğini söylemek yanlış olur.