Samsung 4600 uyduyla küresel internet ağını kuracak!

uydudan internet baglantisi samsung

İçerisinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında beklenen önemli bir yenilik var. Daha fazla kitleye ulaşmak adına ve insanlığın bilgiye çok daha kolay ulaşması adına dünya devleri küresel bir internet ağı kurmayı hedefliyor. Facebook, Google ve SpaceX gibi firmaların benzer planları var. Google’ın balonları bu projeler arasında gerçeğe en yakın olanıydı. Şimdi ise Samsung bu kervana katılacak gibi görünüyor.

 

Yayınlanan bir raporda, Güney Kore’li teknoloji devi Samsung’un, Facebook, Google ve SpaceX gibi firmaların planlarına benzer şekilde küresel bir internet ağı kurma planları olduğu ortaya çıktı. Ortaya çıkan bilgiler sadece plan aşamasında ancak bu teknolojinin yapılmaya ne kadar yakın olduğunu bizlere gösteriyor. Samsung’un planları oldukça uzun soluklu. 2025 yılından önce böyle bir çalışma şimdilik düşünülmüyor. Diğer yandan Google’ın vaadleri biraz daha gerçekçi. Oldukça düşük maliyetli balonlar kullanarak tüm dünyaya internet sağlama fikri biraz daha makul görünüyor.

uydudan-internet-baglantisi-samsung

Samsung’un planı 4600 farklı uyduyla dünyanın tamamına internet bağlantısı sağlamak. Elde olan mevcut teknolojiyle saniyede uydular, birbirleri arasında saniyede 1 terabayttan fazla veri transferi sağlayabilecek. Tüm sistemin aylık kapasitesi ise 1 zettabyte olarak belirtiliyor. 1 zettabyte, yaklaşık olarak 1 milyar terabyte yapıyor. Samsung’un bu projedeki en yakın faaliyeti 2028 yılında başlayacakmış. Söz knusu 4600 uydu, standart uyduların aksine daha ufak boyutlu olacak. Henüz plan aşamasında olduğunu tekrar hatırlatalım. Bu proje hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar bölümünde bekliyoruz.

Google’a Drone için NASA yardımı