Salvador Dali eserleri NFT olarak sunuluyor

Salvador Dali eserleri NFT olarak sunuluyor

Sanat teknolojisi şirketi Artscapy, Dalí Universe ile işbirliği içinde dünyaca ünlü sürrealist sanatçı Salvador Dali eserlerinin özel bir NFT yayınını duyurdu. İşte detaylar.

NFT’lerin ilk koleksiyonunun lansmanı, 13 Nisan 2022’de Napoli’de gerçekleşecek. Lansman Basilica di Santa Maria Maggiore Alla Pietrasanta’da Dalí sanat eserleri sergisi Spellbound – Scenografia di un Sogno (Bir Rüya Manzarası) ile aynı zamana denk geliyor. Salvador Dali (1904-1989) sanat tarihinin en ünlü sürrealist sanatçılarından biriydi ve teknik becerisi, kusursuz teknik ressamlığı ve eserlerindeki çarpıcı rüya gibi görüntülerle biliniyordu. Resim, heykel ve ürün ve set tasarımı alanındaki çalışmalarıyla gelenekleri yıkması ve kendi yeni sanatsal dilini oluşturmasıyla tanındı.

Salvador Dali eserleri NFT olarak sunuluyor

Artscapy, Dalí Universe için koleksiyoncuların doğrudan NFT’leri satın alabilecekleri eksiksiz bir NFT satış platformu yarattı. Ayrıca, tokenların basımı da dahil olmak üzere NFT’lerin yaratılmasında Dalí Universe’yi destekliyor. Dans of Time III, Lady Godiva ve Nobility of Time dahil Dalí’nin sekiz ikonik heykelin özgün, sınırlı sayıda dijital sanat prodüksiyonlarını tasarlayacaklar. Sanatçının en sevilen motiflerinden biri olan ve zamanın akışkanlığını temsil eden erimiş saat kadranı, serinin satışta olan iki eserinde yer alıyor. Bu NFT sanat eserlerinin her biri 9.999 adet olacak ve 30$’dan (23 £) satılacak.

Dalí Universe, Salvador Dalí’nin eserlerinde uzmanlaşmış, dünyadaki en büyük Dalí sanat eserleri koleksiyonlarından birini yöneten bir şirket. Bu ortaklık sayesinde Dalí Universe’nin misyonu, yeni koleksiyonculara ulaşmak ve aynı zamanda Dalí eserlerini toplamak için yeni ve değerli bir fırsat sunan bu özgün dijital sanat baskılarıyla mevcut Dalí koleksiyoncularına ek değer sağlamak.

NASA megaroket testini üçüncü kez ertelemek zorunda kaldı