Sakız çiğnemek açlığı tetikliyor! Bilim insanları açıkladı

Adobe, çalışanlarına COVID-19 aşısı yaptırmaları için son tarihi verdi

Çoğu insan, sakız çiğnediği zaman karnının acıktığını hisseder. Peki ama bunun sebebi ne? Karnımızın acıkmasının sakız çiğnemekle bir bağlantısı var mı?

Sakız çiğnemek açlığı tetikliyor! Bilim insanları açıkladı. Sakız çiğneme alışkanlığı pek çok kişinin vazgeçilmezidir. Ancak, bazı insanlar sakız çiğnediğinde acıktıklarını fark ederler. Bu durumun sebebi, sakızın içeriğindeki bileşenler ve bu bileşenlerin vücuttaki etkileri ile ilgilidir.

Twitter, COVID-19 bilgilendirme politikasını durdurdu

Sakızın ana bileşeni, doğal olarak oluşan veya sentetik olarak üretilen bir polimer olan sakız bazıdır. Bu bileşen, çiğnediğimizde ağızda kalır ve çiğneme sırasında salya ile birlikte yutulur. Bilim insanları, sakız bazının yutulduktan sonra sindirim sistemi tarafından parçalanmadığına dikkat çekmektedirler. Bunun yerine, sakız bazı, bağırsaklarda hareket ederek sindirim sisteminden atılır.

Covid 19 tedbiri

Sakız çiğnemek açlığı tetikliyor! Bilim insanları açıkladı

Sakızın içeriğindeki bir diğer bileşen ise tatlandırıcıdır. Şekerli sakızlarda şeker, şekersiz sakızlarda ise yapay tatlandırıcılar kullanılır. Şeker, vücuda anında enerji sağlar ve insülin seviyelerini yükseltir. Ancak yapay tatlandırıcılar insülin seviyelerini etkilemez. Bununla birlikte bazı çalışmalar, yapay tatlandırıcıların beyinde açlık hissi yarattığına dair kanıtlar ortaya koymuştur.

Vegan beslenenlere müjde! Bitki bazlı covid-19 aşısı geliyor

Sakız çiğnemek ayrıca insana mekanik bir tokluk hissi verebilir. Çünkü sakız çiğnendiğinde, midenin doluluğuna işaret eden hormonlar salgılanır. Ancak bu tokluk hissi, vücut gerçekten besin almaya ihtiyaç duyduğunda etkisiz kalabilir. Sonuç olarak, sakız çiğnediğimizde karnımızın neden acıktığına dair kesin bir cevap yoktur. Ancak sakızın içeriğindeki bileşenlerin vücuttaki etkileri nedeniyle, bazı insanlar sakız çiğnedikten sonra acıkabilirler. Sakız çiğnemek açlığı tetikliyor! Bilim insanları açıkladı.

ZTE Axon 50 Ultra resmen tanıtıldı