FIFA 2014 Dünya Kupası’nda Kalenize Gol Atmayın

fifa 2014 4k

Yaklaşan FIFA 2014 Dünya Kupası’nı aldatmaca olarak kullanan bilgisayar korsanları sosyal mühendislik yöntemleriyle kişisel verileri çalmanın yanında kullanıcıların cüzdanlarına da göz dikiyor.

Trend Micro, futbolseverleri siber tehlikelerden korumak için alarma geçti. Heyecanla beklenen FIFA 2014 Dünya Kupası öncesinde siber suçluları yakın takibe alan Trend Micro, insanların futbol heyecanı ve hevesinin kötüye kullanılmasını engellemek için önlemler alıyor.

Trend Micro, siber korsanların özellikle organizasyonu yerinden takip etme şansı bulamayan futbolseverlere yönelik sosyal mühendislik yöntemleri içeren çeşitli siber saldırılar yaptığını ortaya çıkardı. İlgi çekici konu içeren ya da tanıdığı birisinden gelmiş gibi yazılmış e-postalarla kullanıcıların kendi istekleriyle kişisel bilgilerini vermelerini hedefleyen sosyal mühendislik yöntemleri siber suçluların favorileri arasında görülüyor.

fifa

Trend Micro uzmanlarının belirlediği en son tehditlerden bir tanesi ise Dünya Kupası konulu e-postalarla yayılan zararlı yazılımlar. Siber suçlular Dünya Kupası’nı ilgi çekici unsur olarak kullanarak yolladıkları e-postaların içinde organizasyonla ilgili çeşitli video ve canlı izleme programlarının bulunduğunu iddia ediyorlar. E-postalarda bulunan “Jsc Sport Live + Brazil World Cup 2014 HD.rar” ve “Brazil World Cup Streaming 2014.exe” isimli dosyalarla BKDR_BLADABIN.AB adı verilen bir zararlı yazılımın yayılmasına neden oluyorlar. Bu zararlı yazılım korsanların uzak bağlantı ile bilgisayarları ele geçirebilmesine ve bilgisayardan ekran görüntüsü alabilmelerine imkan veriyor.

Trend Micro uzmanlarının belirttiğine göre siber korsanların en son numarası, sahte FIFA siteleri üzerinden sahte Dünya Kupası biletleri satmak. Siber korsanlar değişik ülke alan adları üzerinden kurdukları sahte FIFA siteleriyle bugüne kadar binlerce dolar değerinde sahte bilet sattı. Brezilya üzerinden yayınlanan sahte sitede satılan final karşılaşması biletlerinin 3 bin 900 dolardan alıcı bulduğu ortaya çıkartıldı. Bu FIFA’nın web sitesindeki gerçek final biletleriyle karşılaştırıldığında yüzde 4000’lik bir fark anlamına geliyor.

Instagram’a Erişim Engellendi!