Dünya Kupası, 1 Milyon Kişiyi İnternete Çekti

dünya kupası 2

2014 Dünya Kupası maçları Türkiye’de TV’de olduğu kadar, web ve mobil üzerinde de büyük ilgi görüyor. Turnuvanın ilk haftasındaki karşılaşmaları internetten izleyenlerin sayısı 1 milyonu geçti.

Brezilya’da devam eden 2014 Dünya Kupası’nın internet üzerinden gerçekleşen canlı maç yayınları büyük ilgi görüyor. Çok sayıda futbolsever, birbirinden heyecanlı karşılaşmaları bilgisayar, akıllı telefon ve tablet gibi cihazları kullanarak Medianova altyapısı ile TRT’nin web sitesinden ve TRT’nin bu büyük organizasyona özel olarak hazırladığı mobil uygulamasından izliyor.

brezilya hırvatistan

İlk gol 100 bin kişi getirdi

2014 Dünya Kupası’nın resmi yayıncısı TRT’nin internet canlı yayını altyapısını sağlayan Medianova’nın verileri de bu ilgiyi doğruluyor. Medianova’nın verilerine göre, turnuvanın açılış karşılaşması olan ve ev sahibinin 3-1 galibiyeti ile sonuçlanan Brezilya-Hırvatistan maçı, anlık olarak 220 binden fazla kişi tarafından izlendi. İlk golden önce yaklaşık 120 bin olan anlık izleyici sayısının, topun ağlarla buluşmasından hemen sonra 200 binin üzerine çıkması ise, futbolseverlerin maçın heyecanına ortak olmak için internete girdiklerini gösterdi. İzleyicilerin yüzde 84’ü webden, yüzde 16’sı ise mobil cihazlar üzerinden karşılaşmayı izlemeyi tercih etti.

Futbol aşkı uykuyu unutturdu

Turnuvanın ilk haftasındaki karşılaşmaları internetten izleyenlerin sayısı 1 milyonu aşarken, sabahın ilk saatlerinde yayınlanan maçlara olan ilgi, futbolseverlerin yataktayken bile akıllı telefonları ile karşılaşmaları takip etmekten vazgeçmediklerini gösterdi.

Küresel çapta “streaming” ve bulut bilişim çözümleri sunan Medianova, 2014 Dünya Kupası için TRT ve FIFA ile birlikte gerçekleştirdiği çalışmalarla canlı yayınların güvenliği konusunda ekstra geliştirmeler yaptı ve platformunu dünya standartlarına taşımayı başardı.

Philips BR-1X ile Açık Havada Parti Keyfi